Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και της «ομάδας των 87» στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο που αναμένεται να συζητήσει τα πειθαρχικά μέτρα που θα λάβει κατά του έκπτωτου προέδρου.

Μήνυμα που φτάνει στα κινητά των οπαδών του Στέφανου Κασσελάκη τους καλεί να βρεθούν έξω από την αίθουσα του ξενοδοχείου που θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

«Μέχρι στιγμής γίνεται κινητοποίηση στα μέλη να έρθουν απ’ έξω ήρεμα και με συνθήματα», παράλληλα αναφέρεται εκτενώς και στη στάση που πρόκειται να κρατήσουν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που πρόσκεινται στο στρατόπεδο του έκπτωτου προέδρου.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως «Θα πάμε χωρίς να παραλάβουμε καρτελάκι και θα μείνουμε έξω μαζί σας. Δύο από εμάς θα καταθέσουν ένα πολιτικό κείμενο αιτιολόγησης της αποχής. Εάν χρειαστεί να μπούμε θα μας ενημερώσουν οι των έσω. Θέλουν 150 συνέδρους για απαρτία. Οι 163 αποκλείεται να έχουν προσέλθει από όλη την Ελλάδα. Οπότε πάμε να χτυπήσουμε τη μη απαρτία».

Σκοπός σύμφωνα με το συγκεκριμένο SMS είναι να μπλοκαριστεί η Κεντρική Επιτροπή και να μην μπορέσει να συζητήσει το θέμα του Στέφανου Κασσελάκη λόγω μη απαρτίας. Η πλευρά Κασσελάκη πάντως, χωρίς να διαψεύδει την είδηση, τονίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτό και δεν το γνωρίζει, ενώ το χαρακτηρίζει «προβοκάτσια».

«Τα μέλη της ΚΕ να αφεθούν απερίσπαστα»

Με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτηρίζει «προβοκάτσια» το SMS και καλεί τους οπαδούς του να αφήσουν τα μέλη της ΚΕ να αφεθούν απερίσπαστα να λάβουν τις αποφάσεις τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

«Επειδή τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν δημοσιεύματα που αναπαράγουν sms με τα οποία καλούνται -δήθεν εκ μέρους μου- μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το ξενοδοχείο που θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο, τονίζω: Όπως και σε αντίστοιχες προβοκάτσιες που σχεδιάζονταν κατά την επίσκεψη του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, έτσι και τώρα, αποδοκιμάζω τέτοιες ενέργειες.

Τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πρέπει να αφεθούν απερίσπαστα να λάβουν τις αποφάσεις τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και όλοι θα κριθούμε ψύχραιμα και ουσιαστικά, με τον μόνο τρόπο που αρμόζει: την ψήφο της βάσης».