Μόλις πριν λίγες ώρες η JOSS Developments έδωσε στην δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του νέου δημιουργήματός της, του JP1. Ακολουθώντας και αυτή με την σειρά της την λογική που ακολουθούν τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότερες εταιρίες.

Το αμάξωμα του διθέσιου supercar έχει αναπτυχθεί επάνω σε ένα κυψελοειδές υποπλαίσιο με το αμάξωμα να είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από carbon. Όπως συμβαίνει σε κάθε σπορ μοντέλο το οποίο σέβεται τον εαυτό του, έτσι και στο JP1 ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο κέντρο και η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Ο κινητήρας είναι αλουμινένιος, 8κύλινδρος με διάταξη σε σχήμα V απόδοσης 507 ίππων, και συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Με το βάρος του αυτοκινήτου να φθάνει μόλις στα 940 κιλά, το αυστραλέζικο αυτοκίνητο επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 3.0 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 340 χλμ/ώρα.

«Είχαμε μια καταπληκτική υποδοχή για πρωτότυπο JT1 στη Μελβούρνη πριν από μερικά χρόνια», δήλωσε ο Τεχνικός Διευθυντής της εταιρίας, ο Ματ Τόμας και πρόσθεσε. «Έτσι αποφασίσαμε να περάσουμε στην παραγωγή, αφού πρώτα τακτοποιήσαμε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα όπως το νέο κτήριο, τον τεχνολογικό εξοπλισμό του και την επάνδρωσή του με το κατάλληλο προσωπικό. Τώρα είμαστε απόλυτα έτοιμοι για να υποστηρίξουμε την παραγωγή του JP1».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, η ετήσια παραγωγή του θα είναι στα 25 αντίτυπα τον χρόνο με τιμή στα 370.000 ευρώ.