Ο πρόεδρος του παλαιστινιακού Κοινοβουλίου, Αζίζ Ντουέικ, μέλος της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, συνελήφθη  από τον ισραηλινό στρατό στη Δυτική Όχθη, όπως ανακοινώθηκε από τον διευθυντή του γραφείου του.

Ο Ντουέικ συνελήφθη από τους Ισραηλινούς σε οδόφραγμα στη Τζαμπάα, ανάμεσα στη Ραμάλα και την Ιερουσαλή, κατά τη διάρκεια της μετάβασής του στη Χεβρόνα, στα νότια της Δυτικής Όχθης, τόνισε ο διευθυντής του γραφείου του Μπάα Γιούσεφ.

Οι ισραηλινοί στρατιώτες τον συνέλαβαν στο οδόφραγμα και τον πληροφόρησαν πως βρίσκεται υπό κράτηση. Ο Ντουέικ είχε συλληφθεί και τον περασμένο Μάιο σε άλλο ισραηλινό οδόφραγμα στη Δυτική Όχθη, όταν τον είχαν σταματήσει με άλλους τρεις βουλευτές της Χαμάς. Τότε, ένας από τους βουλευτές, ο Νιζάρ Ραμαντάν, είχε συλληφθεί και οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο πρώτος αντιπρόεδρος του παλαιστινιακού Κοινοβουλίου Άχμαντ Μπαχάρ, επίσης μέλος της Χαμάς, κατήγγειλε με ανακοινωθέν του την απαγωγή του Ντουέικ, που στόχο έχει να υποσκάψει τις προσπάθειες για συμφιλίωση ανάμεσα στις αντίπαλες παλαιστινιακές δυνάμεις και να προκαλέσει αναστάτωση στο νομοθετικό έργο στη Δυτική Όχθη.