Σίγουρα οι περισσότερες από εσάς έχετε επισκεφθεί ένα nail salon, για να κάνετε το αγαπημένο σας manicure και πεντικιούρ είτε με απλό βερνίκι, είτε με ημιμόνιμα χρώματα, είτε με υλικά, όπως gel, ή ακρυλικό. Πόσο σίγουρες είστε, όμως, ότι μετά την υπηρεσία τα νύχια σας θα χαίρουν άκρας υγείας;

Θα εστιάσουμε σε πέντε βασικές προϋποθέσεις για να μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι έχετε έναν επαγγελματία απέναντί σας, αλλά και στις ευθύνες που έχετε προσωπικά ως προς τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Πρώτη και βασική προϋπόθεση είναι η καλή και η σωστή έρευνα για το εκάστοτε κατάστημα που προσφέρει υπηρεσίες περιποίησης άκρων. Δεν είναι καθόλου ντροπή να συλλέξετε πληροφορίες για το κατάστημα ή για την τεχνίτρια νυχιών που θα σας αναλάβει. Εάν, δηλαδή, έχει πιστοποιημένες γνώσεις ως προς το αντικείμενο, καθώς η περιποίηση των νυχιών μας φαντάζει απλοϊκή υπόθεση, αλλά δεν είναι.

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι γίνεται η σωστή αποστείρωση στα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν από εξειδικευμένα μηχανήματα, όπως είναι ο κλίβανος, καθώς μπορεί να πάτε για ένα manicure και στην καλύτερη περίπτωση, εάν δεν είναι αποστειρωμένα καλά τα εργαλεία, να φύγετε με κάποια μόλυνση.

Εκτός από το ότι αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση η τεχνίτρια νυχιών να είναι σωστά εκπαιδευμένη, πρέπει να γνωρίζετε πως η υγεία του κάθε ατόμου έχει επίπτωση και στα νύχια του, καθώς, εάν πάσχει από κάποια πάθηση, τότε θέλει διαφορετική προσέγγιση και χειρισμό. Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο έχει θυρεοειδή, θα πρέπει να κλείσει πιο νωρίς το επόμενό του ραντεβού για τη συντήρηση του μανικιούρ του συγκριτικά με άλλα άτομα, αφού δεν έχει την ίδια αντοχή η ονυχαία πλάκα για να μπορέσει να κρατήσει το εκάστοτε υλικό, οπότε προλαμβάνεται οποιαδήποτε ζημιά μπορεί να επέλθει.

Και φτάνουμε στο θέμα της ατομικής ευθύνης. Θα πρέπει να είστε τυπικές με τη συχνότητα των ραντεβού σας. Διότι εάν έχετε επαφή με πολλά νερά λόγω πλυσίματος των πιάτων ή με καθαριστικά που περιέχουν χλωρίνη, μπορεί να περάσει κάτω από το υλικό υγρασία και αυτό με τη σειρά του να προκαλέσει είτε μούχλα, είτε κάποιο μύκητα και αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια του νυχιού.

Και τέλος μην αφαιρείτε το υλικό μόνες σας. Μπορεί να προκληθούν ζημιές στην ονυχαία πλάκα, που να δημιουργήσουν αλλοιώσεις στο νύχι σας που θα πάρει πολύ καιρό να διορθωθούν. Και φυσικά, αφήστε τις παρανυχίδες και τα επονύχια σας στην ησυχία τους – μην τρώτε τα νύχια σας. Οι ειδικοί ξέρουν πώς να τα διορθώσουν όλα, εσείς μόνο μολύνσεις και βλάβες μπορείτε να προκαλέσετε.

Συμπερασματικά, πάντα να ακούτε τους ειδικούς, κάτι ξέρουν παραπάνω και απολαύστε την περιποίηση των άκρων σας από άτομα που εμπιστεύεστε και που είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες, ενώ καλύτερα να πηγαίνετε σε nail salons και να μην φέρνετε τεχνίτριες στα σπίτια σας, για να γλιτώσετε κάποια χρήματα. Μπορεί να το πληρώσετε και μάλιστα ακριβά, με άλλους τρόπους.