Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο του 29χρονου λιμενικού ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος σε μαρμάρινο σταυρό, έξω από ένα ξωκκλήσι στην περιοχή Σιγρί της Μυτιλήνης.

Για τους γονείς και τους στενούς συγγενείς του, ο θάνατός του κρύβει μια καλά οργανωμένη εγκληματική ενέργεια ενώ για τους αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση, το τέλος του 29χρονου λιμενικού, παραπέμπει σε αυτοκτονία.

«Βρήκα τον νεαρό γύρω στις 5 το απόγευμα. Ήταν κρεμασμένος από τον μαρμάρινο σταυρό που βρίσκεται στην κορυφή από το ξωκλήσι. Παρατήρησα ότι δεν φορούσε τα παπούτσια του. Η κάλτσα που φορούσε στο ένα του πόδι ήταν φαγωμένη σαν να έχει τρέξει νωρίτερα ή να έχει συρθεί. Είχε αίματα στα χέρια και νομίζω και στον λαιμό. Μου έκανε εντύπωση γιατί είδα το αυτοκίνητο του λιμενικού να είναι ξεκλείδωτο, ενώ στο τιμόνι, στο κάθισμα και στο λεβιέ ταχυτήτων υπήρχαν αίματα. Το μπλουζάκι που φορούσε ήταν μαύρο και δεν μπόρεσα να δω αν έχει άλλα τραύματα στο σώμα του», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο Live News.

«Με μαχαίρωσε το κωλόπαιδο»

Η μητέρα του 29χρονου περιγράφει στο «Live News» πώς έζησε το τέλος του παιδιού της. Μας περιγράφει τις εφιαλτικές εικόνες που αντίκρισε στο σημείο και τα τελευταία λόγια του γιου της.

«Βγαίνουν καινούργιες πληροφορίες κάθε λεπτό που συνάδουν σε δολοφονία, όχι σε αυτοκτονία. Αυτό που είδα εγώ για ένα λεπτό, για δευτερόλεπτα, γιατί δεν τον πρόλαβα, ήταν η ματωμένη μπλούζα, ματωμένα χέρια και κάποια λόγια που μου είπε κι επειδή έτρεξα να τον προλάβω. Μου είπε “με μαχαίρωσε το κωλόπαιδο, δώσε μου ένα σχοινί και θα τον φτιάξω”. Τον ρώτησα “ποιος;” και έφυγε κατευθείαν. Δεν τον πρόλαβα να τον ακολουθήσω».

Οι γονείς του 29χρονου επαναλαμβάνουν πως το παιδί τους έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο. Είναι πεπεισμένοι πως αυτά τα τραύματα, προκάλεσε ο δολοφόνος του.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της μητέρας του, που ζητάει απ’ όποιον γνωρίζει το οτιδήποτε, να μη φοβηθεί και να μιλήσει.

«Μας έδειξε 3-4 μαχαιρώματα, τα οποία ήταν βαθιά και τα δύο, και γι’ αυτό έχασε όλο του το αίμα. Μαχαιριές και χαρακιές στα χέρια, στον λαιμό, στο κεφάλι είχε ράμματα».

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ήδη το κινητό τηλέφωνο του νεαρού λιμενικού, το οποίο γίνεται φύλλο και φτερό, σε μια προσπάθεια να αντληθούν στοιχεία και πληροφορίες για το αναπάντεχο τέλος του.

Τα απειλητικά μηνύματα

Ο 29χρονος λιμενικός βρισκόταν το τελευταίο διάστημα σε αναρρωτική άδεια. Δεν είχε μιλήσει ποτέ για απειλές. Δεν έδειχνε να τον απασχολεί το οτιδήποτε. Γιατί να βάλει τέλος στη ζωή του, αναρωτιούνται οι δικοί του άνθρωποι; Γιατί κάποιος να θέλει να κάνει κακό στο παιδί τους;

Όπως αναφέρει η μητέρα του 29χρονου, ο γιος της είχε δεχτεί απειλητικά μηνύματα. Όπως αποκαλύπτει το «Live News», τον Ιούλιο του 2021 ο λιμενικός είχε ζητήσει ποινική καταδίωξη κατά αγνώστων, «οι οποίοι από 03/07/2021 μέχρι 04/07/2021 είχαν αφήσει πάνω στο υπηρεσιακό πολιτικό αυτοκίνητο ένα κομμάτι λευκό χαρτί με απειλητικό περιεχόμενο “θα σε βρουν σκοτωμένο”».

«Τον συμβούλευα να πάει κατευθείαν στην Ασφάλεια, στο βιβλίο συμβάντων να πάει να τα καταθέσει και επειδή φοβόταν, δεν πήγε. Του καταστρέψανε τα αυτοκίνητα, απειλούσαν τη ζωή της γυναίκας του. Γινόντουσαν διάφορα, γιατί σε αυτή τη θέση που ήταν ο Νίκος παίζονται πολλά χρήματα. Του σπάσανε το προσωπικό αυτοκίνητο, του κάνανε ζημιά στο υπηρεσιακό, του απειλήσαν τη ζωή της γυναίκας του, του σκύλου, έγιναν πολλά στο παρελθόν» είπε.

Ο νεαρός λιμενικός που εντοπίστηκε νεκρός, είχε παντρευτεί πριν από λίγους μήνες και έκανε όνειρα με τη γυναίκα του. Η σύζυγος του λιμενικού φέρεται να έχει πει πως μέχρι το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, ο άντρας της ήταν υγιής δίπλα της, χωρίς να τον απασχολεί το οτιδήποτε. Εκείνη βγήκε για να κάνει δουλειές και όταν επέστρεψε σπίτι, δεν τον βρήκε. Τότε όπως ανέφερε, το μυαλό της δεν πήγε στο κακό.

Οι έρευνες για τη μυστηριώδη υπόθεση συνεχίζονται, εν αναμονή του πορίσματος της ιατροδικαστικής εξέτασης, που αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στις συνθήκες θανάτου του 29χρονου λιμενικού.