Η Λισαβόνα και το Πόρτο είναι οι δύο δημοφιλείς πόλεις της Πορτογαλίας και αυτές που κάθε χρόνο δέχονται τους περισσότερους επισκέπτες. Ωστόσο, υπάρχει και μία άλλη πόλη που δεν την πιάνει το μάτι σου, αλλά είναι εξίσου γοητευτική που αξίζει κανείς να την επισκεφτεί.

Ο λόγος για την Εβόρα, η οποία απέχει περίπου 90 λεπτά από από την πορτογαλική πρωτεύουσα και ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική, την πλούσια ιστορία της και την πολύ ενδιαφέρουσα γαστρονομία. Η πόλη αποτελεί από το 1986, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO κι εκτείνεται από τον ποταμό Τάγο στα βόρεια έως το Αλγκάρβε στα νότια.

Με τα πλακόστρωτα δρομάκια της εντός των τειχών πόλης, τα τυπικά, ασβεστωμένα πορτογαλικά σπίτια με τα κεραμίδια, η Εβόρα θα σας γοητεύσει σίγουρα. Στα αξιοθέατα που ξεχωρίζουν συγκαταλέγεται ο καθεδρικός ναός της, ένα τεράστιο, οχυρωμένο, γοτθικό οικοδόμημα με ογκώδεις πύργους, κεντρικό κλίτος με καμάρα, επιχρυσωμένα γλυπτά και μεγάλα όργανα, που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της πόλης.

Η Εβόρα έχει οριστεί να είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2027.

Δείτε τις φωτογραφίες

Εβόρα Πορτογαλία
Εβόρα Πορτογαλία
Εβόρα Πορτογαλία
Εβόρα Πορτογαλία
Εβόρα Πορτογαλία