Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να γνωρίσετε όλα όσα έχει να προσφέρει η Πορτογαλία από την πρωτεύουσά της, τη Λισαβόνα. Η πόλη ξεχειλίζει από πολιτισμό, μια απολαυστική γαστρονομική σκηνή και περισσότερη ιστορία από όση μπορείτε να απολαύσετε σε μια μόνο επίσκεψη.

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε, σύμφωνα με το Travel + Leisure, να εξερευνήσετε τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε σε μια τέλεια μέρα στη Λισαβόνα.

Κάντε check-in στο Four Seasons Hotel Ritz Lisbon

Το ιστορικό ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην καρδιά της Λισαβόνας, χτίστηκε το 1959 και είναι ένα αριστούργημα art-deco. Πρόκειται για ένα μέρος που συνδυάζει το παρελθόν του στο design των μέσων του αιώνα με μοντέρνες πινελιές χάρη σε μια τεράστια ανακαίνιση το 2021, και τώρα περιλαμβάνει έργα τοπικών καλλιτεχνών που κοσμούν κάθε τοίχο.

Κάθε δωμάτιο και σουίτα του ξενοδοχείου είναι σχολαστικά εξοπλισμένα με κομψή επίπλωση, λευκά κλινοσκεπάσματα και φανταστική θέα έξω από τα παράθυρα. Πέρα από τα άνετα δωμάτια και σουίτες, το ξενοδοχείο διαθέτει, επίσης, μια θερμαινόμενη εξωτερική πισίνα (πραγματική πολυτέλεια στη Λισαβόνα), ένα σπα με πλήρεις υπηρεσίες και το CURA, ένα εποχιακά εμπνευσμένο εστιατόριο που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

Απολαύστε καφέ και γλυκό στο Boutik

Το Boutik βρίσκεται στη μοντέρνα γειτονιά Sao Bento της Λισαβόνας και είναι εν μέρει καφέ, εν μέρει κατάστημα σερφ, εν μέρει γκαλερί και 100% cool. Το καφέ προσφέρει πρωινό και καφέ όλη την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων των πάνκεϊκς και των poke bowls, φρεσκοστυμμένους χυμούς, τσάι. Μείνετε μετά το φαγητό για να αγοράσετε χαριτωμένα ρούχα ή είδη σπιτιού.

Πάρτε μέρος σε μία περιπατητική ξενάγηση

Λισαβόνα Πορτογαλία

Για να γνωρίσετε τη Λισαβόνα πρέπει να περπατήσετε πολύ. Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε αυτό το υπέροχο μέρος από τη μια άκρη στην άλλη είναι να συμμετάσχετε σε μια περιπατητική ξενάγηση. Αλλά όχι οποιαδήποτε ξενάγηση. Προτιμήστε τον Humberto Bernardo, τον κορυφαίο οικοδεσπότη περιπατητικών ξεναγήσεων στην πόλη. Στη δίωρη ξενάγηση, ο Bernardo, ένας κάτοικος της Λισαβόνας, ξεναγεί τους επισκέπτες στους κρυμμένους παράδρομους και τις μοναδικές γωνιές που αφενός δείχνουν τι πραγματικά κρύβει αυτή η πόλη και αφετέρου θα σας κάνουν να νιώσετε κι εσείς σαν απόλυτος ντόπιος. Βρείτε τον στο Airbnb Experiences.

Επισκεφθείτε το Εθνικό Μουσείο Κεραμιδιών

Το Εθνικό Μουσείο Κεραμιδιών στεγάζεται μέσα σε ένα μοναστήρι του 16ου αιώνα. Στο μουσείο, οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν τα πάντα για την ιστορία της πόλης με τα κεραμίδια, πώς κατασκευάζονταν πριν από εκατοντάδες χρόνια και πώς διατηρείται η τέχνη σήμερα. Υπάρχει ακόμη και μια εκπληκτική τοιχογραφία ζωγραφισμένη πάνω σε κεραμίδι που δείχνει πώς ήταν η πόλη πριν από τον σεισμό του 1755, η οποία θα σας δώσει μια εντελώς νέα προοπτική για το πώς ήταν η ζωή στη Λισαβόνα.

Πάρτε μια γεύση από τη γαστρονομία της πόλης στο CURA

Τελειώστε τη μέρα σας εκεί απ’ όπου ξεκίνησε -στο Four Seasons Hotel Ritz Lisbon για να τσιμπήσετε κάτι στο Cura. Το εποχιακά εμπνευσμένο εστιατόριο προσφέρει πορτογαλικά πιάτα με πολλές ιδιαίτερες παραλλαγές που ξετρελαίνουν τους απανταχού γευσιγνώστες. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία μενού γευσιγνωσίας: το χορτοφαγικό Raízes, το ελαφρύτερο μενού Meia Cura και το πλήρες μενού γευσιγνωσίας Origens. Κάθε μενού αξίζει το ταξίδι και με μια μπουκιά θα καταλάβετε γιατί αυτό το σημείο κέρδισε το πρώτο αστέρι Michelin το 2021.