Τα παράθυρα, όπως και κάθε άλλο μέρος και επιφάνεια στο εσωτερικό του σπιτιού σας, σκονίζονται και βρωμίζουν με την πάροδο του χρόνου, ενώ οι ειδικοί συνιστούν ότι πρέπει να καθαρίζετε τα παράθυρά σας, τουλάχιστον, μία φορά το μήνα.

Ενώ μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε το παραδοσιακό καθαριστικό τζαμιών για να διατηρείτε τα παράθυρά σας αστραφτερά, το μαλακτικό ρούχων είναι ένα άλλο προϊόν που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε τη διαδικασία καθαρισμού των παραθύρων σας.

Σχεδιασμένο για να κάνει τα ρούχα, τις πετσέτες και τα σεντόνια σας μαλακά και αφράτα, μπορεί, επίσης, να λειτουργήσει και ως απωθητικό της σκόνης, βοηθώντας σας να διατηρήσετε τα τζάμια των παραθύρων σας καθαρά για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Δείτε παρακάτω γιατί το μαλακτικό ρούχων λειτουργεί στα παράθυρα και μάθετε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να το ενσωματώσετε στη ρουτίνα καθαρισμού του σπιτιού σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το μαλακτικό υφασμάτων στα παράθυρά σας

Γυναίκα καθαρίζει τζάμα

Για καλύτερα αποτελέσματα, η Metro λέει να προσθέσετε 3/4 ενός φλιτζανιού ζεστό νερό σε ένα καπάκι μαλακτικό ρούχων και να προσαρμόσετε το μείγμα μέχρι να καταλήξετε στη συνοχή που προτιμάτε. Χρησιμοποιήστε ένα πανί από μικροΐνες ή ένα ηλεκτροστατικό πανί στις γυάλινες επιφάνειες, καθώς άλλα υφάσματα μπορεί να αφήσουν πίσω τους ένα ίχνος υπολείμματος που μπορεί να κάνει τα παράθυρα να φαίνονται ακόμα πιο βρώμικα από πριν.

Για να μην νιώθετε ότι τα τζάμια σας είναι ακόμα υγρά μετά τον καθαρισμό τους, περάστε ξανά από τα τζάμια με ένα στεγνό πανί. Τα σφουγγάρια, οι χαρτοπετσέτες και οι εφημερίδες είναι μερικές εναλλακτικές λύσεις φιλικές προς τα τζάμια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σκουπίσετε τα παράθυρα.

Ενώ το μαλακτικό ρούχων μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό των παραθύρων σας, γεγονός αποτελεί το ότι προσθέτει κυρίως ένα προστατευτικό, ανθεκτικό στη σκόνη στρώμα πάνω από τις γυάλινες επιφάνειες, λέει η Metro, διατηρώντας τις απαλλαγμένες από τη σκόνη για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Γιατί μαλακτικό ρούχων

Μαλακτικό ρούχων

Το μαλακτικό ρούχων και τα φύλλα στεγνωτηρίου περιέχουν ιδιότητες κατά του κολλήματος, λέει η Kiwi Services. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η προσθήκη μαλακτικού στα ρούχα σας κατά την πλύση αφαιρεί τις τσακίσεις και εμποδίζει τα αντικείμενα στα ρούχα σας να κολλήσουν το ένα πάνω στο άλλο.

Η εφαρμογή του προϊόντος στα παράθυρά σας μπορεί να μειώσει τη συσσώρευση σκόνης πάνω στο γυαλί, κερδίζοντας σας περισσότερο χρόνο μεταξύ των καθαρισμών. Δεν χρειάζεται να περιορίσετε τη χρήση του μαλακτικού, όμως, μόνο στα παράθυρα. Η Kiwi Services συνιστά τη χρήση του προϊόντος ακόμη και στο πάτωμα -όταν πρόκειται για παρκέ- ώστε α να μειωθεί αποτελεσματικά η συσσώρευση σκόνης.