Τη στιγμή που τα παγκόσμια τεχνολογικά συστήματα έχουν παραλύσει λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Microsoft, ο Έλον Μασκ φαίνεται να απολαμβάνει την κατάσταση και με συνεχείς αναρτήσεις του στο «X» χαρακτηρίζει το blackout ως τη «μεγαλύτερη τεχνολογική αποτυχία που συνέβη ποτέ».

Σε μια άλλη ανάρτησή του τονίζει ότι η πλατφόρμα «X» λειτουργεί κανονικά, ενώ όλα καταρρέουν.

Σχολιάζοντας τη διαφήμιση της εταιρείας κυβερνοασφάλειας, «Crowdstrike», η οποία αναφερόταν στο δίκτυό της ως «έξυπνο», ο Μασκ σχολιάζει: «Όχι και τόσο έξυπνο τώρα, ε;».

«Το αντι-ιικό πρόγραμμα ήταν ο ιός», σχολιάζει ο Έλον Μασκ σε άλλη.

Νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας κυβερνοασφάλειας, «Crowdstrike», Τζορτζ Κουρτζ, ζήτησε σήμερα συγγνώμη για την τεράστια τεχνική βλάβη, η οποία έχει επηρεάσει επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με όλους τους πελάτες της εταιρείας, καθώς αυτοί εργάζονται για να επαναφέρουν τις διαδικτυακές τους λειτουργίες.

Η βλάβη σε κάποιες υπηρεσίες της Microsoft παρέλυσε πολλές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Αεροπορικές εταιρείες καθήλωσαν πτήσεις, ουρές αναμονής σχηματίστηκαν στα αεροδρόμια, προβλήματα αντιμετώπισαν, μεταξύ άλλων, η αυστραλιανή κρατική τηλεόραση «ABC», το βρετανικό δίκτυο «Sky News» και το χρηματιστήριο του Λονδίνου.