Οι Γάλλοι θέλουν να αφήσουν άφωνο τον κόσμο κάνοντας εκτός γηπέδου την τελετή έναρξης των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων αλλά τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα, όπως δείχνει και η απόφαση για μεγάλη μείωση του κόσμου που θα μπορεί να δει από κοντά το show.

Είναι οι 33οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες και παράλληλα οι πρώτοι στους οποίους η τελετή έναρξης θα γίνει εκτός γηπέδου, θα γίνει σε εξωτερικό χώρο. Ένα φιλόδοξο πλάνο των διοργανωτών, οι οποίοι θέλουν να ανεβάσουν πολύ ψηλά τον πήχη για τους επόμενους. Αυτό, όμως, δεν είναι και τόσο εύκολο.

Με βάση το σχέδιο που είχαν καταρτίσει οι Γάλλοι, θα ήταν 700.000 οι άνθρωποι που θα μπορούσαν να δουν όλους τους αθλητές να διασχίζουν μια απόσταση 6 χιλιομέτρων στον Σηκουάνα με βάρκες. Επειδή, όμως, τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα, δεν θα είναι τελικά 700.000 όσοι θα δουν από κοντά την τελετή έναρξης αλλά 300.000.

Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, οι διοργανωτές ανησυχούν για την ασφάλεια τόσο των θεατών όσο και των αθλητών, γεγονός που τον ανάγκασε να έχουν 2-3 εναλλακτικά πλάνα, με το γήπεδο Stade de France, την έδρα της ποδοσφαιρικής εθνικής Γαλλίας, να είναι το επικρατέστερο για να φιλοξενήσει την τελετή έναρξης αν τελικά εγκαταλειφθεί το σχέδιο της εξωτερικής τελετής έναρξης.