Ο ΠΑΟΚ πήγε στο Περιστέρι με στόχο τη νίκη επί του Ατρόμητου για να παραμείνει μόνος στην 3η θέση και παράλληλα να μη μείνει κι άλλο πίσω από τους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, αλλά παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε δεν κατάφερε τελικά κάτι καλύτερο από το 1-1, με αποτέλεσμα να είναι πλέον ισόβαθμος με τον Ολυμπιακό, βλέποντας τη διαφορά από τους δύο πρωτοπόρους να ανοίγει κι άλλο.

Οι Θεσσαλονικείς μετρούσαν τέσσερις συνεχόμενες νίκες και με την απόδοσή τους στο πρώτο ημίχρονο έδειχναν έτοιμοι να τις κάνουν πέντε, αφού ήταν καλύτεροι από τους Περιστεριώτες. Γεγονός που φαινόταν και από το σκορ, αφού από το 26′ ήταν μπροστά με 0-1 με το γκολ του Ολιβέιρα μετά την ασίστ του Κωνσταντέλια που έκανε εντυπωσιακή ενέργεια.

Ένα γκολ που το έψαχνε από την έναρξη του παιχνιδιού η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, έχοντας φάσεις με Ολιβέιρα (2′) και Αουγκούστο (8′) στα πρώτα λεπτά και ευκαιρία με τον Κωνσταντέλια στο 16′. Ένα γκολ στο οποίο θα μπορούσε να δοθεί συνέχεια πριν το τέλος του ημιχρόνου, αφού ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι με τον Σοάρες στο 34′ και νέα φάση στο 38′ με δυνατό σουτ του Κωνσταντέλια που απέκρουσε ο Γιαννιώτης.

Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, πήγαινε καλά για τους Θεσσαλονικείς, αλλά στο δεύτερο μέρος η εικόνα άλλαξε. Και άλλαξε επειδή ο Ατρόμητος ανέβασε την απόδοσή του, ήταν πιο δραστήριος και στο 53′ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Ροτάριου για την ισοφάριση. Οι γηπεδούχοι το πίστευαν πλέον και πήραν μέτρα στο γήπεδο, με τον ΠΑΟΚ από την άλλη πλευρά να ξαναβγαίνει μπροστά μετά το 60′, έχοντας ένα-δύο καλά σουτ αλλά όχι τη μεγάλη φάση.

Και εκεί που ο Λουτσέσκου πίστευε ότι η ομάδα του θα διαχειριστεί σωστά την κατάσταση, ήρθε στο 72′ η σέντρα του Ροτάριου και η εντυπωσιακή κεφαλιά του Κουέν για το 1-1, με τον δικέφαλο του βορρά να δέχεται το πρώτο γκολ μετά τις… 30 Οκτωβρίου. Και τελικά αρκούσε για να κάνει τη ζημιά, αφού το σερί νικών του ΠΑΟΚ έλαβε τέλος και οι πρώτες δύο θέσεις απομακρύνθηκαν κι άλλο.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαϊας, Στρούγγης, Ντε Μποκ, Οικονομίδης (65′ Κουέν), Φρίντγιονσον, Έρλινγκμαρκ, Ροτάριου (85′ Τζοβάρας), Ρομπάιγ (65′ Κλωναρίδης), Κιάρτανσον (65΄ Τζαβίδας).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (76′ Λύρατζης), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (85′ Ντάντας), Ντάγκλας Αουγκούστο, Νάρεϊ (85′ Μουργκ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα (76′ Μπράντον).