Τηλεφώνημα στους δύο πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, έκανε ο πρωθυπουργός, προκειμένου να τους προσκαλέσει προσωπικά στη γιορτή για τα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου.

Η επικοινωνία αυτή, η οποία χαρακτηρίζεται από κυβερνητικά και κομματικά στελέχη ως μια κίνηση ενότητας, ήταν η πρώτη μετά την εκδήλωση που έγινε το καλοκαίρι στο Πολεμικό Μουσείο με τους δυο πρώην πρωθυπουργούς να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δυο επικοινωνίες έγιναν σε καλό κλίμα.

Το τηλεφώνημα επιβεβαίωσε και ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ όπου είπε ότι οι πρώην πρωθυπουργοί είναι πρώην πρωθυπουργοί, ήταν πρόεδροι και τους αξίζει ειδική μεταχείριση. Πρόσθεσε ακόμα ότι δεν γνωρίζει αν θα παραβρεθούν. «Δεν παίρνουμε και απουσιολόγιο», είπε χαρακτηριστικά.

Χθες κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου και κλείνοντας την εισήγησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επέτειο των 50 ετών από την ίδρυση της ΝΔ, λέγοντας:

«Φορώντας και το κομματικό μας καπέλο, την Παρασκευή “θα πάμε όλοι Ρηγίλλης”, όπως λέει και το σύνθημά μας. Θα πάμε για να τιμήσουμε τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας τη δύναμη του χθες αποτέλεσμα στο σήμερα, ελπίδα για το αύριο, σε μια ωραία επετειακή εκδήλωση. Να θυμίσω ότι ήδη έχουμε κάνει ένα Συνέδριο για τα 50 μας χρόνια, στο οποίο μιλήσαμε αναλυτικά και απαντήσαμε στο ερώτημα γιατί η Νέα Δημοκρατία τελικά είναι η μόνη παράταξη η οποία άντεξε τόσο πολύ στους κλυδωνισμούς της μεταπολίτευσης και είναι σήμερα τόσο ισχυρή».

Στις 12:00 ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Βουλή, κατά την κύρωση του νομοσχεδίου για την ψηφιακή κτηματογράφηση, μία από τις μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί και θα είναι μια από τις παρεμβάσεις για την καθημερινότητα.