Η ωραιότερη ξανθιά του παγκόσμιου σινεμά γεννήθηκε στο Παρίσι στις 28 Σεπτεμβρίου 1934, είχε λάβει καλή μόρφωση και ήταν κόρη ενός βιομήχανου και μιας ποιήτριας. Η ομορφιά της, όμως, αλλά και η σχέση της με τη μόδα- εκτός από το ταλέντο- ήταν και αυτά που θα σημάδευαν την ιστορία της.

Η πανέμορφη Γαλλίδα θα γινόταν ένα σύμβολο σεξουαλικής απελευθέρωσης και γυναικείας χειραφέτησης στη μεταπολεμική ιστορία, προβάλλοντας ένα νέο, επαναστατικό προφίλ, γεμάτο σκέρτσο και νάζι. Η Bigitte Bardot ήταν η πρώτη, ανεπιτήδευτα πανέμορφη, ξανθιά που τόλμησε να αποκτήσει ένα προφίλ πιο ερωτικό από κάθε άλλη σταρ.

Η Βrigitte Bardot έκανε το πρώτο της εξώφυλλο στο περιοδικό Elle σε ηλικία μόλις 16 ετών. Η ομορφιά της ήταν τόσο ανατρεπτικά συγκλονιστική, που καθιέρωσε το ελαφρύ αλληθώρισμα στα μάτια και το κενό ανάμεσα στα δόντια της ως τα πιο σέξι γυναικεία χαρακτηριστικά της εποχής.

Ποιο ήταν εκείνο, όμως, που τη διαφοροποίησε πραγματικά από τις άλλες σταρ; Η Βrigitte Bardot δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ την αισθητική ιατρική και την πλαστική χειρουργική προς όφελός της, αφήνοντας το χρόνο να κυλήσει πάνω της με αυτοαποδοχή, αξιοπρέπεια και γενναιότητα.

To 1968,ο Γάλλος πρόεδρος Charles de Gaulle είπε για κείνη: «Η Bardot, μόνη της φέρνει στη Γαλλία τόσο συνάλλαγμα, όσο ολόκληρη η αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας», ενώ η Simone de Beauvoir, στο δοκίμιό της «Το σύνδρομο της Λολίτας», περιέγραψε την Bardot ως την «ατμομηχανή της γυναικείας ιστορίας» και τη χαρακτήρισε την πρώτη και πιο απελευθερωμένη γυναίκα της μεταπολεμικής Γαλλίας.

Το περιοδικό Empire, το 1995, την τοποθέτησε στην 9η θέση της λίστας με τις 100 πιο σέξι σταρ στην ιστορία του κινηματογράφου και το 1997 στην 49η θέση με τις 100 κορυφαίες σταρ του κινηματογράφου. Η Bardot 48 ταινίες σε 21 χρόνια καριέρας, χόρευε, τραγουδούσε και αναστάτωνε τον ανδρικό πληθυσμό με ένα δικό της ανάλαφρο και δροσερό τρόπο, τόσο πολύ που, τη δεκαετία του ’60, όλοι συμφωνούσαν ότι «η BB μπορούσε να έχει όποιον άνδρα θέλει, όποτε τον θέλει».

Ποια είναι όμως εκείνα τα διαχρονικά στοιχεία που διαμόρφωσαν το μοιραίο στιλ της Γαλλίδας ηθοποιού;

Καθιέρωσε τις μπαλαρίνες από το πρωί ως το βράδυ συνοδεύοντας κάθε outfit

H Brigitte Bardot αγαπούσε πολύ το μπαλέτο και αυτό την οδήγησε στο να ενσωματώσει τις μπαλαρίνες στο ντύσιμό της απογειώνοντάς τις στην κορυφή της μόδας. Μάλιστα συνεργάστηκε με τη σχεδιάστρια Rose Repetto και δημιούργησε τα ballet shoes Cendrillon Ballerina που προορίζονταν τόσο για χορό, όσο και για περπάτημα στους δρόμους. Η ίδια τις φορούσε ανελλιπώς και με τα πάντα.

Φορούσε κορδέλες ή φιόγκους στα μαλλιά της

Η Brigitte Bardot στόλιζε τα επιμελώς ατημέλητα ξανθά μαλλιά της είτε με μια κορδέλα στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού της, είτε με χαριτωμένους φιόγκους τόσο στο σινεμά όσο και στην καθημερινότητα. Ήταν αυτή που ουσιαστικά έδωσε σε αυτά τα αξεσουάρ μαλλιών μια θέση στα χτενίσματα των γυναικών και έκτοτε δεν έφυγαν ποτέ από τη μόδα.

Aποθέωσε τη μονοχρωμία από την κορυφή ως τα νύχια

Αγάπησε τα μονόχρωμα σύνολα head to toe σε όλα τα χρώματα ακόμη και το total black. Ήξερε πως ο μινιμαλισμός είναι ένα πολύ δυνατό χαρτί και το έπαιζε πολύ συχνά επιλέγοντας ένα χρώμα τη φορά με το οποίο ντυνόταν αποκλειστικά από την κορυφή ως τα νύχια είτε με σακάκι και παντελόνι, είτε με ένα κομψό deux ταγιέρ.

Φορούσε floppy καπέλα παντού και με τα πάντα

Άλλο ένα signature αξεσουάρ της ΒΒ ήταν και τα floopy καπέλα που τα φορούσε σε πολλές εμφανίσεις της, επίσημες και ανεπίσημες, από την παραλία μέχρι και σε ταξιδιωτικά look. Στην παρακάτω φωτογραφία το συνδύασε με ένα κομψό ταγιέρ κατά την επίσκεψή της στη Villa Verdiani στην Ιταλία.

    Αγάπησε ιδιαίτερα τα cropped παντελόνια

    Φορούσε πολύ συχνά στενά παντελόνια που έφταναν μέχρι τον αστράγαλο χειμώνα-καλοκαίρι τα οποία συνδύαζε είτε με στενά τοπ για ένα girly look ή με φαρδιά πουλόβερ για πιο χαλαρό αποτέλεσμα. Στην παρακάτω φωτογραφία η ΒΒ κυκλοφορεί στην Ιταλία με ένα capri παντελόνι σε πουά μοτίβο στο πλαίσιο των γυρισμάτων της ταινίας «A Very Private Affair.»

    Λάτρεψε τα τοπ με boatneck λαιμόκοψη

    Το οff shoulder top ήταν η αγαπημένη της μπλούζα και τη φορούσε αναδεικνύοντας τους ώμους της. Η συγκεκριμένη λαιμόκοψη χάρη στην αδυναμία της Brigitte μετονομάστηκε σε λαιμόκοψη Bardot.

    Επέλεξε το μπικίνι γιατί αναδείκνυε τις καμπύλες της

    Η Brigitte Bardot διέθετε ένα εκπληκτικό σώμα και το deux pieces μαγιό αναδείκνυε την υπέροχη σιλουέτα της. Η Γαλλίδα ηθοποιός επέλεγε το μπικίνι για τις βόλτες της στην παραλία και για να κάνει ηλιοθεραπεία πάνω σε σκάφη ως πρωτοπόρος του γαλλικού riviera chic look.

    Λάτρεψε όλα τα αξεσουάρ: Κοσμήματα, γυαλιά ηλίου, καπέλα, παπούτσια, τσάντες και γάντια

    Η Γαλλίδα σύμβολο του σεξ φορούσε oversize γυαλιά ηλίου, over the knee μπότες, κοκκάλινα μεγάλα κοσμήματα και μπερέδες. Ο φόρος τιμής που απέδωσε στα αξεσουάρ ήταν μεγάλος και τα μεταμόρφωσε από δευτερεύοντα στοιχεία μιας εμφάνισης σε σημεία αναφοράς κάθε look της.