Φθινόπωρο και είναι η ιδανική εποχή για να απολαύσει κανείς την αθάνατη ελληνική φύση και τα πανέμορφα χωριά της υπαίθρου. Κι ένα από αυτά, είναι σίγουρα και το Μεγάλο Χωριό στο Καρπενήσι που αποτελεί ιδανικό προορισμό για μια απόδραση αυτή την εποχή.

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά της Ευρυτανίας, βρίσκεται πολύ κοντά στο Καρπενήσι κι εκεί θα περάσετε χαλαρές στιγμές, φορτίζοντας τις μπαταρίες σας με βόλτες, φαγητό και δραστηριότητες που προσφέρει η περιοχή. Το Μεγάλο Χωριό είναι χτισμένο μέσα σε ένα πυκνό δάσος από έλατα, στις πλαγιές του όρους Καλιακούδα, σε υψόμετρο 720 μέτρων.

Μεγάλο Χωριό Καρπενήσι

Αν και δεν είναι μεγάλο, όπως λέει το όνομά του, είναι σίγουρα πανέμορφο και θα ευχαριστηθείτε τις βόλτες σε αυτό. Πέτρινα σπίτια, λίθινα δαιδαλώδη σοκάκια, η κεντρική πλατεία του με τον πλάτανο και την θέα που κόβει την ανάσα προς την κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη αλλά και τις κορυφές του όρους Χελιδώνα, θα σας συνεπάρουν, είναι το μόνο σίγουρο.

Μεγάλο Χωριό Καρπενήσι

Το χωριό διαθέτει και Λαογραφικό Μουσείο με πληθώρα εκθεμάτων εκκλησιαστικών κειμηλίων, λαϊκής τέχνης, τοπικών παραδοσιακών ενδυμασιών και χειροποίητων κεντημάτων, εργαλείων παραδοσιακών επαγγελμάτων κ. α.

Μεγάλο Χωριό Καρπενήσι

Το Μεγάλο Χωριό μπορεί να αποτελέσει τη βάση για σας για να εξερευνήσετε και άλλα μέρη και αξιοθέατα της περιοχής. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η ιστορική Ιερά Μονή Προυσού με την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Προυσιώτισσας, που μοιάζει σαν αετοφωλιά σφηνωμένη σε έναν κατακόρυφο και κάθετο βράχο που κόβει την ανάσα. Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προσκυνηματικούς προορισμούς της Ελλάδας, ενώ διαθέτει κι ένα μικρό μουσείο στο οποίο μπορείτε να δείτε και την πανοπλία του Καραϊσκάκη.

Μεγάλο Χωριό Καρπενήσι

Κοντά βρίσκεται και το διάσημο φαράγγι Πάντα Βρέχει, το οποίο μπορείτε να χαρείτε καλύτερα αυτή την εποχή. Επίσης, σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων συναντάται και το Μικρό Χωριό, εξίσου όμορφο για να το επισκεφτείτε.

Τέλος, αν είστε δραστήριοι τύποι μπορείτε να απολαύσετε μοναδικές πεζοπορικές εξορμήσεις στην ευρυτανική φύση, αλλά και να κάνετε και άλλα σπορ όπως rafting, κανό καγιάκ και αλεξίπτωτο πλαγιάς.