Μπορεί τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν πλέον σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές, ειδικά για όσους παίκτες θα δηλωθούν ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αγχώνονται στον Ολυμπιακό, όπου υπάρχει σιγουριά για την πραγματοποίηση τριών μεταγραφών μέσα στα προσεχή 24ωρα.

Οι ερυθρόλευκοι είναι παραδοσιακά μία από τις ομάδες που κάνουν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ τους τα καλοκαίρια. Και εξαίρεση δεν αποτέλεσε το φετινό, κατά τη διάρκεια του οποίου οι Πειραιώτες έκαναν και κάτι που είχαν σταματήσει τα τελευταία χρόνια: Άλλαξαν προπονητή. Ο Πέδρο Μαρτίνς έφυγε, ο Κάρλος Κορμπεράν ήρθε, οι φιλοσοφίες τους είναι διαφορετικές και κατ’ επέκταση και τα «θέλω» τους. Και η διοίκηση δηλώνει έτοιμη για να κάνει αυτά που πρέπει.

Ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει με τη Ρόμα για την παραχώρηση του Μαντί Καμαρά, ενώ παράλληλα τη Δευτέρα (29/8) αναμένεται να ολοκληρώσει την απόκτηση του Παναγιώτη Ρέτσου. Του Έλληνα αμυντικού που επιστρέφει στην ομάδα από την οποία αναδείχθηκε, πριν κάνει μεταγραφή 17,5 εκατ. ευρώ στη Λεβερκούζεν και στη συνέχεια αγωνιστεί και σε άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Αυτή είναι μια κλεισμένη μεταγραφή και σύμφωνα με όσα λένε στο λιμάνι θα ακολουθήσουν άλλες τρεις.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει εξτρέμ, χαφ και πλάγιο μπακ. Και ο στόχος είναι να αποκτηθούν όλοι πριν τις 2 Σεπτεμβρίου -γιατί οι μεταγραφές ελεύθερων παικτών θα συνεχιστούν και μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου- ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη, στους ομίλους του Europa League.

Όσο για τα ονόματα, αυτά που έχουν ακουστεί και γραφτεί μέχρι στιγμής είναι τα εξής: Οι Ζορντάν Αμαβί (Μαρσέιγ) και Τζιμπρίλ Σιντιμπέ (ελεύθερος από Μονακό) για τη θέση του πλάγιου μπακ, οι Νεμάνια Ραντόγια (ελεύθερος από Λεβάντε) και Μανού Μορλάνες (Βιγιαρεάλ) για το κέντρο και οι Αντάμ Ουνάς (Νάπολι) και Ελάις Ταβσάν (Ναϊμέγκεν) για εξτρέμ.

Ο Ντε Λα Φουέντε με τη φανέλα του Ολυμπιακού

Προσγείωση και πολλή δουλειά…

Από εκεί και πέρα, ένας από τους νέους παίκτες του Ολυμπιακού που έχει ενθουσιάσει μέχρι στιγμής τόσο τους ανθρώπους της ομάδας όσο και τους οπαδούς, είναι ο Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε. Παίκτης που έχει ταλέντο, προοπτική και φαίνεται. Υπό μία προϋπόθεση όμως: Να προσγειωθεί λίγο και να δουλέψει σκληρά, να καταλάβει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ο 21χρονος εξτρέμ είναι δανεικός από τη Μαρσέιγ αλλά θα πρέπει να καταλάβει ότι μέσω των Πειραιωτών έχει την ευκαιρία να βελτιωθεί ως παίκτης.

Αυτό που λένε επομένως για αυτόν στον Πειραιά, όπως αναφέρει και η εφημερίδα Φως των Σπορ, είναι ότι θα πρέπει να προσγειωθεί λίγο και να ασχοληθεί με τη δουλειά του και μόνο, εκμεταλλευόμενος στο μάξιμουμ τη φετινή σεζόν. Για το καλό τόσο του ίδιου όσο και των ερυθρόλευκων.