Η intersex πυγμάχος Ιμάνι Κελίφ από την Αλγερία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 66 κιλών στην πυγμαχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και τώρα κινείται νομικά καταγγέλοντας διαδικτυακή παρενόχληση.

Η παρουσία της στο Παρίσι, μετά τον αποκλεισμό από το παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας πέρυσι, προκάλεσε πάρα πολλές συζητήσεις αφού ήταν πολλοί αυτοί που θεωρούσαν και θεωρούν ότι δεν θα έπρεπε να αγωνίζεται κόντρα σε γυναίκες. Φωνές, πάντως, που δεν πτόησαν ούτε τη ΔΟΕ αλλά ούτε και την Κελίφ, αφού κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Τώρα, όμως, που ολοκλήρωσε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Αλγερινή αποφάσισε να ασχοληθεί με όσους γράφουν διάφορα εναντίον της στα social media, προχωρώντας σε καταγγελία στην εισαγγελία του Παρισιού για διαδικτυακή παρενόχληση.

«Μετά την ώρα της άθλησης, έρχεται η ώρα της Δικαιοσύνης. Έχοντας μόλις κερδίσει ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, η πυγμάχος Ιμάνι Κελίφ αποφάσισε να ανοίξει έναν νέο αγώνα: Αυτόν της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας και της τιμής», ανέφερε ο δικηγόρος της Ιμάνι Κελίφ, προσθέτοντας πως «η ποινή έρευνα θα διαπιστώσει ποια ήταν τα κίνητρα αυτή της μισογυνικής, ρατσιστικής και σεξιστικής εκστρατείας».

Παράλληλα, τόνισε πως «η Δικαιοσύνη οφείλει να ενδιαφερθεί για όσους και όσες τροφοδότησαν αυτό το ψηφιακό λιντσάρισμα», προσθέτοντας πως είναι καθήκον όλων να εξακριβώσουν για ποιο λόγο έγιναν όλα αυτά.