Ο πρώτος τίτλος της σεζόν 2024-25 στην Αγγλία πήγε στα χέρια της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία ισοφάρισε στο 89′ σε 1-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Community Shield και στη συνέχεια τη νίκησε με 7-6 στη διαδικασία των πέναλτι.

Είναι ο λιγότερο σημαντικός τίτλος της χρονιάς, είναι όμως και το παιχνίδι που σηματοδοτεί την έναρξη της σεζόν στην Αγγλία και από τη στιγμή που ήταν ντέρμπι του Μάντσεστερ φέτος υπήρχε ενδιαφέρον. Ειδικά για τη Γιουνάιτεντ, άλλωστε, θα ήταν σημαντικό για την ψυχολογία της να πάρει το τρόπαιο αλλά τα κατάφερε η… χορτάτη συμπολίτισσα.

Η Σίτι ήταν αυτή που είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς με το δοκάρι στο πλασέ του ΜακΆτι στο 24′, για να έρθει στο β’ μέρος και συγκεκριμένα στο 54′ το ωραίο γκολ του Φερνάντες για τους «κόκκινους διάβολους» αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το ματς παρέμεινε στο 0-0.

Οι Πεπ Γκουαρδιόλα και Έρικ Τεν Χαγκ άρχισαν στη συνέχεια τις αλλαγές και στο 82′ ο Γκαρνάτσο πλασάροντας με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της Γιουνάιτεντ.

Η Σίτι, όμως, δεν πτοήθηκε και κατάφερε τελικά να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 89′ με κεφαλιά του Μπερνάρντο Σίλβα, στέλνοντας το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, ο Πορτογάλος ήταν άστοχος για τη Σίτι, στη συνέχεια όμως αστόχησαν και οι Σάντσο και Έβανς για τη Γιουνάιτεντ, με τους «Πολίτες» να επικρατούν τελικά με 7-6 και να παίρνουν την κούπα.

Η σειρά των πέναλτι…

Φερνάντες: 0-1
Σίλβα: Απέκρουσε ο Ονάνα
Νταλότ: 0-2
Ντε Μπρόινε: 1-2
Γκαρνάτσο: 1-3
Χάαλαντ: 2-3
Σάντσο: Απέκρουσε ο Έντερσον
Σαβίνιο: 3-3
Κασεμίρο: 3-4
Έντερσον: 4-4
ΜακΤόμινεϊ: 4-5
Νούνες: 5-5
Μαρτίνες: 5-6
Ρούμπεν Ντίας: 6-6
Έβανς: Άουτ
Ακάντζι: 7-6