Ο Παναθηναϊκός είχε ως έναν από τους στόχους του για την τρέχουσα σεζόν την ανανέωση του ρόστερ του, με «φρέσκο αίμα» και παίκτες από την Ακαδημία του. Αυτό έγινε με την προώθηση και στην αξιοποίηση στην πρώτη ομάδα νεαρών ποδοσφαιριστών, αλλά στο πρόσφατο ντέρμπι κανείς από αυτούς δεν έπαιξε βασικός.

Στο πρόσφατο αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Γιώργος Δώνης επέλεξε ό,τι πιο έμπειρο είχε στο έμψυχο δυναμικό του σε κάθε θέση και όλοι οι νέοι είτε έμειναν θεατές από τον πάγκο, είτε πέρασαν για λίγα λεπτά στο χορτάρι. Είναι χαρακτηριστικό ότι το «τριφύλλι» είχε πιο μεγάλο μέσο όρο ηλικίας στην ενδεκάδα του από την Ένωση, παρότι στους «κιτρινόμαυρους» ξεκίνησε ο Τσιγκρίνσκι.

Ο μέσος όρος της ενδεκάδας του Παναθηναϊκού ήταν κοντά στα 27 έτη, αντίθετα στην ΑΕΚ ο αντίστοιχος αριθμός ήταν περίπου 26,5 έτη. Αναλυτικά, την «πράσινη» ενδεκάδα απάρτισαν οι: Διούδης 26 ετών, Κολοβέτσιος 27, Κουλιμπαλί 30, Οικονόμου 32, Ινσούα 28, Γιόχανσον 27, Κουρμπέλης 25, Κάτσε 25, Δώνης 24, Μακέντα 27, Αλτμαν 25.

Με τις αλλαγές που έγιναν προς το τέλος, ωστόσο, το «τριφύλλι» έκλεισε το ματς -έστω και λίγα λεπτά- με αισθητά μειωμένο τον μέσο όρο ηλικίας. Μπήκαν ο Καμπετσής (20 ετών, τα κλείνει τον Μάιο), ο Χατζηθεοδωρίδης (21 ετών) και ο 18χρονος Εμμανουηλίδης.