Tην καλή παράδοση που έχει δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη συνέχισε ο Ράφικ Τζεμπούρ, μια και συνηθίζει να βρίσκει δίχτυα απέναντι στις ομάδες της συμπρωτεύουσας.

Αν και το τέρμα που σημείωσε κόντρα στον ΠΑΟΚ στο κυριακάτικο ντέρμπι της Τούμπας δεν έδωσε το «τρίποντο» στον Ολυμπιακό, τον βοήθησε να μη φύγει ηττημένος από το γήπεδο.

Βέβαια, μόνο έκπληξη δεν προκαλεί που ο Aλγερινός βρήκε δίχτυα κόντρα στον «δικέφαλο του βορρά», μια και αρκετές από τις φορές που έχει αγωνιστεί σε ματς στη συμπρωτεύουσα, έχει αντικρίσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Τις περισσότερες «πιστολιές» τις έχει ρίξει κόντρα στον Άρη κι έπεται ο ΠΑΟΚ. Αξίζει να αναφέρουμε πως από τις 7 φορές που έχει σκοράρει στη Θεσσαλονίκη, μόλις μία η ομάδα του έχει φύγει ηττημένη από το γήπεδο. Νικήτρια αναδείχθηκε τις 4, ενώ 2 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς μέχρι τον ΠΑΟΚ…


ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-2

Η πρώτη φορά που ο Τζεμπούρ σκόραρε στη Θεσσαλονίκη ήταν με τη φανέλα του Πανιωνίου και με προπονητή τον νυν τεχνικό της ΑΕΚ (και πρώην του Ολυμπιακού) Έβαλντ Λίνεν. «Θύμα» ο Απόλλων Καλαμαριάς στις 30 Σεπτεμβρίου του 2007. Την αρχή έκανε ο Μαρτσέλο Πλετς στο 50’, με τον Τζεμπούρ να σκοράρει στο 79ο λεπτό για το τελικό 2-0.


ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΕΚ 1-1

Με τη φανέλα πλέον της ΑΕΚ, ο Aλγερινός έχει πετύχει τέρμα και κόντρα στον «Γηραιό» στη συμπρωτεύουσα στις 16 Ιανουαρίου 2010. Αν και ο Παναγιώτης Κονέ έβαλε μπροστά στο σκορ τους «κυανόλευκους» στο 29’, ο 28χρονος επιθετικός ισοφάρισε για την «Ένωση» στο 55’. Τελικό σκορ 1-1.

ΑΡΗΣ-ΑΕΚ 0-4

Μεγάλο πάρτι των «κιτρινόμαυρων» στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Στις 17 Οκτωβρίου του 2010 η ΑΕΚ συνθλίβει τον Άρη με 4-0. Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Παντελής Καφές στο 40’. Στο β’ ημίχρονο τη σκυτάλη παίρνει ο Σκόκο, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, στο 58ο και 68ο λεπτό της αναμέτρησης. Το κερασάκι στην τούρτα βάζει ο Ράφικ Τζεμπούρ στο 93’.

ΑΡΗΣ-ΟΣΦΠ 1-2

Στις 2 Οκτωβρίου 2011, αν και ο Άρης αιφνιδιάζει τον Ολυμπιακό με γκολ του Νέτο στο 17’, ο Τζεμπούρ έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης. Με δικό του γκολ στο 39’ φέρνει το ματς στα ίσια, ενώ το τελικό 2-1 διαμορφώνει ο Νταβίντ Φουστέρ στο 75’.

ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ 2-1

Στο ντέρμπι της Τούμπας στις 13 Μαρτίου του 2011 ο στράικερ των «ερυθρολεύκων» βάζει μπροστά στο σκορ τους Πειραιώτες μόλις στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να πανηγυρίσει ο Ολυμπιακός τη νίκη. Στο 45’ ο Κούτσι και στο 71’ Ο νυν «πράσινος» Βιτόλο, πετυχαίνουν την ολική ανατροπή, χαρίζοντας στον ΠΑΟΚ τη νίκη.

ΑΡΗΣ-ΟΣΦΠ 2-3

Τις βάσεις για να πάρει τη νίκη ο Ολυμπιακός στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στον Άρη είχε βάλει ο Τζεμπούρ, σε ματς που έγινε στις 5 Νοεμβρίου του 2011. Ο 28χρονος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 7’, με τον Φουστέρ να διπλασιάζει τα τέρματα των «ερυθρολεύκων» στο 28’.

Στο β’ ημίχρονο οι Πειραιώτες μπήκαν πιο… χαλαροί με αποτέλεσμα οι «κίτρινοι» να μειώσουν σε 2-1 με γκολ του Τόχα στο 76’. Ο Μακούν στο 83’ τριπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του, όμως ένα λεπτό αργότερα ο Φατί κάνει το 3-2 και όλα έδειχαν ότι θα έχουμε χιτσκοκικό φινάλε. Τελικά το 3-2 έμεινε μέχρι τη λήξη του αγώνα με τους παίκτες του Ολυμπιακού να φεύγουν πανηγυρίζοντας από το γήπεδο.


ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ 1-1

Το τελευταίο γκολ που πέτυχε στη συμπρωτεύουσα ο Τζεμπούρ ήταν την Κυριακή (25/11) στο ντέρμπι της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ, για την 12 αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο Aλγερινός έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του λιμανιού στο 27΄. Όλα έδειχναν πως τελικά ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε τη νίκη, όμως ο Στέφανος Αθανασιάδης με γκολ που πέτυχε στο 88’, έφερε το ματς στα ίσια, δίνοντας στον ΠΑΟΚ τον βαθμό της ισοπαλίας.

Πηγή: Sday.gr