Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έδωσαν το «παρών», διαμαρτυρόμενοι ως επί το πλείστον για την πρόσφατη τιμωρία των 9 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και το πρόστιμο ύψους 111.000 ευρώ που τους επεβλήθη από τον αθλητικό δικαστή για τα επεισόδια στο ΣΕΦ τον περσινό τέταρτο τελικό με τον Παναθηναϊκό, ενώ τα παράπονά τους επεκτείνονται και σε θέματα που αφορούν την ΚΕΔ. Ωστόσο, είχαν ένα λόγο να χαμογελάσουν. Το ντέρμπι με τους «πράσινους» στο ΣΕΦ θα γίνει παρουσία κόσμου, αφού η κλήρωση το έστειλε για την 25η αγωνιστική (12η αγων. στο ΟΑΚΑ).

Στην εκδήλωση έγινε και η παρουσίαση του νέου σήματος της κατηγορίας, το οποίο επιμελήθηκε η ομάδα «Designers United» από την Θεσσαλονίκη, που αποτελούν και τους δημιουργούς των logos των τεσσάρων τελευταίων Final Fours της Ευρωλίγκα, ενώ βραβεύτηκαν οι διακριθέντες της σεζόν 2009-10. Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν ο Μάικ Μπατίστ ως MVP της αγωνιστικής περιόδου, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ως καλύτερος προπονητής, η καλύτερη πεντάδα (Διαμαντίδης, Μπατίστ, Καϊμακόγλου, Νίκολας και Τσίλντρες) κι ο Νίκος Παππάς ως καλύτερος νέος παίκτης.

Το βραβείο ήθους απενεμήθη στην ΚΑΕ Κολοσσός ΒΑΠ και στον Πανελλήνιο (λόγω μη τιμωρίας τους από τον αθλητικό δικαστή), ενώ ξεχωριστές βραβεύσεις είχαν προβλεφθεί για τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό και τον κυπελλούχο Ολυμπιακό.

Πηγή: gazzetta.gr