Πρόκειται για μία από τις αρχαιότερες κατοικημένες πόλεις του κόσμου και αποτελεί ένα από τα κρυμμένα «διαμάντια» της Ευρώπης, αποτελώντας ιδανικό προορισμό για όσους στα ταξίδια τους ψάχνουν μια διαφορετική εμπειρία. Ο λόγος για τη Ματέρα στην Ιταλία, με τις λαξευμένες σπηλιές-σπίτια, γνωστές και ως «σάσσι», να είναι το στοιχείο που την κάνουν να ξεχωρίζουν.

Η Ματέρα βρίσκεται στην περιοχή Μπαζιλικάτα στη νότια Ιταλία, δίπλα σε ένα μικρό φαράγγι όπου ρέει ο ποταμός Γκραβίνα. Οι λιθόστρωτοι δρόμοι της πόλης θυμίζουν μια άλλη εποχή, δημιουργώντας μια παραμυθένια ατμόσφαιρα.

Η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας είναι γνωστή και ως η «Καππαδοκία της Ιταλίας» και απέκτησε διεθνή φήμη με την αρχαία πόλη «Sassi di Matera». Είναι μία από τις αρχαιότερες κατοικημένες πόλεις του κόσμου, με λαξευμένες σπηλιές, όπου οι κάτοικοι συνήθιζαν να ζουν.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μοναστηριακό συγκρότημα Madonna delle Virtu και San Nicola del Greci, την εκκλησία του San Pietro Caveoso, την εκκλησία Santa Maria D’ Idris και την εκκλησία Santa Lucia alle Malve. Το Parco della Murgia Materana είναι ένα εθνικό πάρκο με καταπληκτική θέα.

Η ιδιαίτερη ατμόσφαιρά της, με τις γκρίζες πέτρες και τις σπηλιές, δίνει έναν βιβλικό και στοιχειωμένο χαρακτήρα στην πόλη, που αποτέλεσε φυσικό σκηνικό για ταινίες «Τα Πάθη του Χριστού» του Μελ Γκίμπσον και «Το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο» του Πιερ Πάολο Παζολίνι. Από το 1993, η Ματέρα έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Δείτε τις φωτογραφίες

Ματέρα Ιταλία
Ματέρα Ιταλία
Ματέρα Ιταλία
Ματέρα Ιταλία
Ματέρα Ιταλία
Ματέρα Ιταλία