Ήταν το 1993, όταν η Naomi Campbell περπάτησε στο show της Vivienne Westwood φορώντας ένα ζευγάρι πλατφόρμες ύψους 21 εκατοστών, οι οποίες την πρόδωσαν και έπεσε στην πασαρέλα. 31 χρόνια μετά, η curator Elisabeth Murray μοιράζεται ολόκληρο το παρασκήνιο πίσω από αυτή την ιστορική πλέον πτώση, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων πως αυτό που προκάλεσε το πέσιμο του super model δεν ήταν το ύψος των παπουτσιών, αλλά το υλικό από το οποίο ήταν φτιαγμένο το καλσόν της.

Τα παπούτσια, αυτό το διάστημα, παρουσιάζονται ως έκθεμα στο Victoria and Albert Museum του Λονδίνου, όπου φιλοξενείται η αφιερωμένη στην Naomi Campbell έκθεση «ΝΑΟΜΙ: In Fashion» και στην οποία μπορεί κάποιος να δει τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του super model που μέχρι σήμερα απασχολεί όχι μόνο τον χώρο της μόδας, αλλά και την κοινή γνώμη με σκάνδαλα, όπως η πρόσφατη αποκάλυψη για κατάχρηση εσόδων από τον φιλανθρωπικό οργανισμό που έχει ιδρύσει.

Στο show της Vivienne Westwood το 1993, η Naomi Campbell θα φορούσε ένα εξωφρενικά ψηλό ζευγάρι πλατφόρμες σε μπλε χρώμα, οι οποίες εσωτερικά έγραφαν και το όνομά της, ώστε να μην μπερδευτoύν με τα υπόλοιπα παπούτσια των άλλων μοντέλων στο χάος των παρασκηνίων. Τα συγκεκριμένα παπούτσια λέγονται Super Elevated Ghillie και έχουν ύψος 21 εκατοστά, ενώ στις σόλες τους έχουν χαρακιές για να δημιουργείται μια σχετική τριβή κατά το περπάτημα και να μη γλιστρούν, κάτι που ωστόσο δεν βοήθησε ιδιαίτερα τη Naomi Campbell η οποία τελικά έπεσε στο catwalk.

Βέβαια, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Elisabeth Murray, η πτώση της Naomi Campbell δεν προκλήθηκε από το ύψος των παπουτσιών, αλλά από το υλικό του καλσόν της, που ήταν φτιαγμένο από καουτσούκ. Μετά την πτώση της, η Naomi Campbell πραγματοποίησε ξανά την εμφάνισή της χωρίς το καλσόν για να τις παρουσιάσει σωστά, ενώ της δόθηκε και ένα μπαστούνι για να μπορέσει να στηρίζεται, το οποίο όμως αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει και το κρατούσε απλώς στα χέρια της.

Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ και ο Φίλιππος είδαν τα συγκεκριμένα παπούτσια, η βασίλισσα σκέφτηκε δυνατά πως είναι πάρα πολύ ψηλά και της φάνηκε λογικό να πέσει κάποιος όταν τα φοράει, ενώ ο Φίλιππος πρόσθεσε πως θα ήταν πιο εύκολο να περπατήσει κάποιος με ξυλοπόδαρα παρά με αυτά.