Έβαλε τα κλάματα η Ναόμι Κάμπελ στο Παρίσι, πραγματοποιώντας την πρώτη της εμφάνιση μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε που αφορά το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Fashion For Relief» που ίδρυσε το 2005.

Έπειτα από έρευνα της επιτροπής φιλανθρωπικών ιδρυμάτων που ξεκίνησε το 2021, διαπιστώθηκε ότι μόλις ένα μικρό ποσοστό των χρημάτων πήγαινε σε καλούς σκοπούς. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Page Six, η Ναόμι Κάμπελ έχει πλέον απαγορευτεί να είναι διαχειριστής της φιλανθρωπικής οργάνωσης για πέντε χρόνια. Η «Fashion For Relief» που συνδύαζε τη μόδα με τη φιλανθρωπία αφαιρέθηκε από το μητρώο φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Η Ναόμι Κάμπελ δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης από το Παρίσι: «Το ψάχνουμε και εμείς καθώς δεν είχα έλεγχο της φιλανθρωπικής οργάνωσης. Εμπιστεύτηκα τη λειτουργία της σε έναν δικηγόρο, οπότε τώρα ψάχνουμε να βρούμε τα γιατί και τα πώς καθώς ό,τι κάνω και ό,τι χρήματα βγάζω πηγαίνουν σε φιλανθρωπίες».

Η έρευνα διαπίστωσε ότι μεταξύ Απριλίου 2016 και Ιουλίου 2022, μόλις το 8,5% των συνολικών δαπανών της φιλανθρωπικής οργάνωσης αφορούσε σε φιλανθρωπικές δράσεις. Η Ναόμι Κάμπελ φέρεται να ξόδευε τα χρήματα για πολυτελή ξενοδοχεία, σπα, προσωπική ασφάλεια και τσιγάρα. Η έρευνα έδειξε ότι τα κεφάλαια για τις φιλανθρωπικές δράσεις πήγαιναν, μεταξύ άλλων, στην πληρωμή της διαμονής της Ναόμι Κάμπελ σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων στις Κάννες.

Το διάσημο μοντέλο ήταν μια από τους τρεις διαχειριστές της φιλανθρωπικής οργάνωσης που αποκλείστηκαν ως αποτέλεσμα της έρευνας. Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται να είναι διαχειριστές ή να κατέχουν ανώτερο διοικητικό ρόλο σε οποιαδήποτε φιλανθρωπική οργάνωση στην Αγγλία και την Ουαλία κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού.