Τα πιο βρόμικα κρουαζιερόπλοια του κόσμου ξεχειλίζουν από βρομιά, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα υγιεινής πλοίων του οργανισμού, το οποίο βαθμολογεί την καθαριότητα των κρουαζιερόπλοιων με άριστα το 100, δημοσίευσε τα αποτελέσματα των τελευταίων αξιολογήσεών του, με 10 πλοία να λαμβάνουν βαθμολογία κάτω από 89. Σύμφωνα με τον οργανισμό, κάθε βαθμολογία 85 και κάτω είναι μη ικανοποιητική.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της New York Post, το πιο βρόμικο πλοίο ήταν το «Hanseatic Inspiration» της Hapag-Lloyd, το οποίο έλαβε την εντυπωσιακή βαθμολογία 62.

Η έκθεση των CDC απαριθμούσε παραβάσεις του υγειονομικού κώδικα, όπως μια βρύση καλυμμένη με βρομιά, ζωντανά και νεκρά έντομα που κατέκλυζαν το μπαρ της πισίνας και ένα ψόφιο πουλί καλυμμένο με σκουλήκια κοντά στην εξωτερική ψησταριά. Εντωμεταξύ, τα τρόφιμα που απαιτούσαν ψύξη δεν αποθηκεύονταν σε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες.

Παρά τις παραβιάσεις, εκπρόσωπος της Hapag-Lloyd Cruises δήλωσε στην USA Today ότι η κρουαζιέρα «τηρεί σταθερά τις αυστηρές απαιτήσεις υγιεινής εδώ και πολλά χρόνια».

«Λυπούμαστε βαθύτατα που το “Hanseatic Inspiration” δεν πέτυχε για πρώτη φορά την απαιτούμενη βαθμολογία. Το αποτέλεσμα αυτής της επιθεώρησης δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση τα υψηλά μας πρότυπα», δήλωσε στην USA Today η Karen Schmidt, υπεύθυνη επικοινωνίας της κρουαζιέρας.

«Θα χρησιμοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για να βελτιώσουμε τις διαδικασίες μας σε όλους τους τομείς και να διασφαλίσουμε ότι όλα τα πλοία μας θα προσφέρουν την εμπειρία που περιμένουν οι επισκέπτες μας», σημείωσε η Schmidt.

Εντωμεταξύ, το «Caribbean Princess» της Princess Cruises, το «Carnival Breeze» της Carnival και το «Evrima» της Ritz-Carlton Yacht Collection συγκέντρωσαν 86 βαθμούς.

Σύμφωνα με την Daily Mail, μύγες και έντομα βρέθηκαν στις κουζίνες του «Caribbean Princess», ενώ το κρουαζιερόπλοιο «Carnival Breeze» δεν απέτρεψε επαρκώς τα παράσιτα από το πλοίο, ενώ το προσωπικό άφησε δίσκους με φαγητό έξω στη βροχή. Επιπλέον, η τουαλέτα του πληρώματος στο «Carnival Breeze» «ξεχείλιζε» από σκουπίδια.

Υπήρχαν, ωστόσο, ορισμένα κρουαζιερόπλοια που έλαβαν 100 βαθμούς, όπως το «Carnival Spirit» της Carnival Cruise Line, το «Celebrity Ascent» της Celebrity Cruises, το «Disney Fantasy» της Disney Cruise Line και το «Brilliance of the Seas» της Royal Caribbean International, μεταξύ άλλων.