Ένας νέος πυροσβεστικός σταθμός στη Γερμανία καταστράφηκε από φωτιά, προκαλώντας ζημιές εκατομμυρίων ευρώ, καθώς δεν διέθετε σύστημα συναγερμού πυρκαγιάς.

Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στον πυροσβεστικό σταθμό του Stadtallendorf στην Έσση και κατέστρεψε την αίθουσα εξοπλισμού, καθώς και σχεδόν δώδεκα οχήματα έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το euronews, οι αρχικές εκτιμήσεις τοποθετούν τις ζημιές μεταξύ 20 και 24 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa ότι δεν είχε εγκατασταθεί σύστημα συναγερμού πυρκαγιάς στο κτίριο, επειδή οι ειδικοί το θεώρησαν περιττό, κάτι που εξέπληξε πολλούς σχολιαστές τώρα που ο σταθμός έχει καταστραφεί.

Η φωτιά ξεκίνησε από ένα όχημα έκτακτης ανάγκης που ανήκε στο πυροσβεστικό τμήμα και περιείχε μπαταρίες λιθίου-ιόντων και εξωτερική σύνδεση ρεύματος.

Ο σταθμός είχε ανοίξει πριν από σχεδόνέναν χρόνο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

«Πιστεύω ότι αυτό που συνέβη θα κάνει πολλούς ανθρώπους να σκεφτούν και να δράσουν για τη βελτίωση των απαιτήσεων πυροπροστασίας στους πυροσβεστικούς σταθμούς», δήλωσε ο Norbert Fischer, επικεφαλής της κρατικής πυροσβεστικής ένωσης του κρατιδίου της Έσσης.

«Ακριβώς επειδή υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις στον τομέα της τεχνολογίας στους πυροσβεστικούς σταθμούς και οι μπαταρίες φορτίζονται, θα ήταν λογικό να εξοπλιστούν με συστήματα συναγερμού πυρκαγιάς», είπε ο Fischer, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν ήταν σαφές αν ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε να είχε αποτρέψει τα χειρότερα στο Stadtallendorf.

«Αυτή η φωτιά εξαπλώθηκε με απίστευτη ταχύτητα», πρόσθεσε.