Ο οίκος Bottega Veneta μόλις λάνσαρε την πρώτη του συλλογή αρωμάτων που περιλαμβάνει πέντε διαφορετικές δημιουργίες που αν και είναι αφιερωμένες και εμπνευσμένες από την πόλη της Βενετίας, ενσωματώνουν και συστατικά από διαφορετικές ηπείρους και χώρες.

Τα πέντε αρώματα της συλλογής του οίκου είναι τα Colpo di Sole, Come with Me, Acqua Sale, Déjà Minuit και Alchemie και περιέχουν 100% φυσικά συστατικά από κάθε γωνιά του κόσμου ενώ το κάθε ένα από αυτά έχει και μια εντελώς διαφορετική ιστορία να αφηγηθεί.

Το Colpo di Sole, παντρεύει το έλαιο αγγελικής από τη Γαλλία με το ανθό πορτοκαλιάς από το Μαρόκο. Το Come with Me συνδυάζει το ιταλικό περγαμόντο με το γαλλικό βούτυρο ίριδας. Το Acqua Sale ενώνει το ξυλώδες ύφος του λάβδανου από την Ισπανία με το έλαιο αρκεύθου από τη Μακεδονία, ενώ το Déjà Minuit μπλέκει το γεράνι Μαδαγασκάρης με το κάρδαμο από τη Γουατεμάλα. Το Alchemie, που ολοκληρώνει τη συλλογή συνδυάζει το ροζ πιπέρι από τη Βραζιλία με το μύρο από τη Σομαλία.

Το κάθε ένα έχει τη δική του αρωματική ταυτότητα και έχει διαφορετικό σχεδιασμό ακόμη και η φιάλη του. Όλες είναι διάφανες και δημιουργούν μια αίσθηση φυσαλίδων, ωστόσο διαθέτουν διαφορετικό χρώμα καπάκι με μεταλλικό δακτύλιο. Όλες οι φιάλες στηρίζονται σε βάση από μάρμαρο Verde Saint Denis, το οποίο χαρακτηρίζει και τις σχεδιαστικές γραμμές των φυσικών καταστημάτων του οίκου.