Η Χέρκουλες έπαιξε σαν… Μπαρτσελόνα και μέσα στο «Καμπ Νου» πυροδότησε τη «βόμβα», αφού επικράτησε των Καταλανών με 2-0. Ο Βαλντέζ με δυο τέρματα «σκότωσε» τους γηπεδούχους.
Το πρώτο σοκ της σεζόν για την πρωταθλήτρια ήρθε νωρίς και μάλιστα… εντός έδρας. Η Μπαρτσελόνα παρουσίασε χτυπητές αδυναμίες στην άμυνα, και η Χέρκουλες, αν και νεοφώτιστη, δεν έχασε ευκαιρία και έριξε τη… βόμβα της στη Βαρκελώνη. «Τρομοκράτης» ήταν ο Βαλντέζ και… συνεργάτης ο Τρεζεγκέ, με τον Γάλλο να μοιράζει και τον Βαλντέζ να σκοράρει δύο φορές.

Οι φιλοξενούμενοι δεν… σεβάστηκαν τη γιορτή στο «Καμπ Νου» για το πρώτο εντός έδρας ματς πρωταθλήματος. Με αμυντικούς προσανατολισμούς, εξαιρετική τακτική και σούπερ αποτελεσματικότητα κατάφεραν να επιβληθούν 2-0 και να κάνουν τον Γκουαρντιόλα να προβληματιστεί αρκετά ενόψει του ματς με τον Παναθηναϊκό. Η απουσία του Πουγιόλ από το βασικό σχήμα έπαιξε καθοριστικό ρόλο, με τον Πικέ να μην τα βρίσκει καθόλου με τον Αλμπιόλ, ενώ ούτε ο Τσάβι που μπήκε στην επανάληψη, κατάφερε να αποτρέψει το… αναπόφευκτο.

Ο Βαλντές με δύο γκολ στο 26′ και το 59′ έδωσε μια νίκη-ώθηση στη Χέρκουλες και μια δυνατή… μπάτσα στην Μπαρτσελόνα. Μάλιστα, στο τέλος θα μπορούσαν οι φιλοξενούμενοι να πετύχουν και τρίτο τέρμα, όμως τόσο ο Κίκο όσο και ο Τρεζεγκέ δεν μπόρεσαν από κοντά να σκοράρουν.

Η Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε με τους: Βάλντες, Αλβες (59′ Αντριάνο), Πικέ, Αμπιντάλ, Μάξουελ, Ινιέστα, Τσάβι (46′ Μασεράνο), Κεϊτά, Μέσι, Πέδρο (46′ Κρκιτς), Βίγια.

Πηγή: www.gazzetta.gr