Οι συνεχείς επιτυχίες δεν φαίνεται να έχουν «χορτάσει» τους Ισπανούς, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο Τσάβι. Ο μέσος της Μπαρτσελόνα τονίζει πως η ομάδα του σκοπεύει να πάει στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας, έχοντας ως στόχο της να επαναλάβει τον θρίαμβο του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής.

Τους είχαν χαρακτηρίσει «λούζερς», καθώς σε πολλές διοργανώσεις εμφανίζονταν με σπουδαίους παίκτες, ωστόσο την κρίσιμη στιγμή δεν κατάφερναν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες και έμεναν με άδεια χέρια. Οι Ισπανοί, όμως, κατάφεραν τα τελευταία χρόνια να αποτινάξουν από πάνω τους το χαρακτηρισμό αυτό και να «σηκώσουν» δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και ενδιάμεσα το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι συνεχείς επιτυχίες δεν δείχνουν να προκαλούν «κορεσμό» στους Ισπανούς ποδοσφαιριστές. Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίζεται ο Τσάβι, μιλώντας ενόψει του αγώνα της εθνικής του κόντρα στη Γεωργία. «Είμαστε ικανοποιημένοι αφού έχουμε εκμεταλλευτεί μια γενιά ποδοσφαιριστών που κέρδισε τα πάντα. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και στο μέλλον, να συνεχίσουμε να κερδίζουμε τρόπαια. Με αυτή την σκέψη θα πάμε στη Βραζιλία, για να αποδείξουμε την αξία μας και να διεκδικήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο», τονίζει ο Τσάβι.

Αν και κάτοχος του τίτλου, η Ισπανία πρέπει να προκριθεί από τον όμιλό της για να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Πόσο εύκολο είναι να γίνει αυτό; «Οι προκριματικοί αγώνες κρύβουν πάντα κινδύνους. Το επόμενο ματς είναι με τη Γεωργία. Μια ομάδα που μπορεί να κλειστεί στην άμυνα και να βγει με αξιώσεις μπροστά, αφού έχει πολύ ταλέντο ως ομάδα. Εμείς πρέπει να αποδείξουμε πως αξίζουμε της πρόκρισης. Το γεγονός πως είμαστε Πρωταθλητές Κόσμου και Ευρώπης δεν σημαίνει πως θα μας χαριστεί κάτι. Το αντίθετο θα έλεγα», επισημαίνει ο Τσάβι.

Πηγή: sport-fm.gr