Ο βασιλιάς Κάρολος υποδέχθηκε χθες περισσότερους από 40 Ευρωπαίους ηγέτες κατά τη διάρκεια της 4ης Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Βρετανία.

Ο Βασιλιάς παραχώρησε μια δεξίωση στο παλάτι Blenheim και ο μονάρχης εμφανίστηκε πιο χαλαρός, γέλασε και τα είπε με αρκετούς ηγέτες όπως ο Ζελένσκι ο Μακρόν αλλά με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες.

Ο πρόεδρος Μακρόν ήταν από τους πρώτους που χαιρέτησαν τον βασιλιά και έπιασαν ο ένας τον αγκώνα του άλλου με τον πρόεδρο να λέει «σας ευχαριστώ και πάλι για την υπέροχη υποδοχή».

Σε μια δεύτερη ομάδα, ο βασιλιάς συνομίλησε με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Πέτερι Όρπο, καθώς και με την Άντζελα Ρέινερ, υπουργό Στέγασης και αναπληρώτρια πρωθυπουργό της νέας κυβέρνησης των Εργατικών.

Λίγο αργότερα ο βασιλιάς είχε μια συνομιλία με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και τον Αλβανό πρωθυπουργό και πρώην αστέρα του μπάσκετ Έντι Ράμα – ο οποίος εμφανίστηκε στη βασιλική δεξίωση φορώντας λευκά αθλητικά παπούτσια.

Άλλοι ηγέτες ήταν ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κάρολος Μισέλ.

Δείτε φωτογραφίες:

(Hollie Adams/Pool via AP)
(Hollie Adams/Pool via AP)
(Hollie Adams/Pool via AP)