Πρώτο trend στο Χ είναι τις τελευταίες ώρες η Δέσποινα Βανδή μετά από όσα έγιναν στην Τουρκία και συγκεκριμένα στο Τσεσμέ της Σμύρνης. «Δεν θα τραγουδούσε ποτέ μπροστά από τη φωτογραφία ενός σφαγέα των Ελλήνων», είπε σε δήλωσή της η τραγουδίστρια, αναφερόμενη στην αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ που είχε αναρτηθεί στη σκηνή, όπου είχε προγραμματιστεί να εμφανιστεί.

«Ζήτησα να φύγει η φωτογραφία του και στη θέση της να μπει μία ελληνική σημαία πλάι στην τουρκική», είπε ακόμα η Δέσποινα Βανδή.

Το «θερμό επεισόδιο» με πρωταγωνίστρια τη Δέσποινα Βανδή σημειώθηκε στο Τσεσμέ της Σμύρνης, στο πλαίσιο φιλανθρωπικής συναυλίας που οργάνωσε το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας (TEV), στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχει η τραγουδίστρια. Όταν η Δέσποινα Βανδή αντιλήφθηκε πως στον χώρο υπήρχαν αναρτημένες σημαίες του Κεμάλ Ατατούρκ αρνήθηκε να πάρει μέρος στη μουσική εκδήλωση, ακυρώνοντας την εμφάνισή της.

«Με απόλυτο σεβασμό στο κοινό που θα με τιμούσε με την παρουσία του στην προγραμματισμένη για σήμερα συναυλία μου, ανακοινώνω ότι για λόγους που έχουν σχέση με την αποκλειστική ευθύνη του Τουρκικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (το οποίο μονομερώς αποφάσισε να αλλοιώσει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία, δίνοντάς της μία απαγορευμένη και μη συμφωνημένη πολιτική διάσταση) δεν είναι δυνατή η συμμετοχή μου στη συγκεκριμένη εκδήλωση», ανέφερε η Δέσποινα Βανδή σε ανάρτησή της στο Instagram για το περιστατικό.

Πολλά είναι τα μπράβο που δέχεται η τραγουδίστρια στο Χ, ενώ δεν λείπουν και οι μπηχτές τόσο για την κίνησή της όσο και για τον σύντροφό της, Βασίλη Μπισμπίκη: