Το ξέσπασμα της Ελεονώρας Μελέτη προκάλεσε η λεκτική επίθεση που δέχθηκε η μητέρα της, Μαρία, μέσω των social media. Η μητέρα της Ελεονώρας Μελέτη εξέφρασε τη συγκίνησή της κάτω από ανάρτηση της ευρωβουλευτού στο Instagram, με αποτέλεσμα να δεχθεί αρνητικά σχόλια από χρήστες του κοινωνικού δικτύου.

Η Ελεονώρα Μελέτη, όπως δήλωσε η ίδια, αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει τα σχόλια στο ποστ για να προστατεύσει τη μητέρα της και μέσω Instagram stories έκανε λόγο για «τοξικές αναφορές», χαρακτηρίζοντας το γεγονός «ανεπίτρεπτο».

Η ανάρτηση της Ελεονώρας Μελέτη

«Θα κάνω μια ευγενική παράκληση, και θα παρακαλέσω να γίνει σεβαστή. Σε αυτή την πλατφόρμα, δεν έχω απαγορεύσει ποτέ σε κανέναν να γράψει αυτό που θέλει στα σχόλιά μου.

Αφήνω ανοιχτή την εφαρμογή σχολίων ώστε ο καθένας να μπορεί να στάξει τη χολή του, να εκφράσει τον θυμό του, τον εαυτό του, να δείξει το επίπεδό του, να πει την καλή του κουβέντα, να εκφράσει τη θετική του άποψη, την υποστήριξή του. Τις τελευταίες ώρες όμως, έχει βρεθεί στο στόχαστρο η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ γιατί κάτω από μια ανάρτησή μου, “τόλμησε” να εκφράσει τη συγκίνησή της και την περηφάνεια της, για εμένα, το παιδί της.

Αν και οι περισσότεροι έβαλαν στη θέση της αυτή την τοξική ακόλουθό μου, υπήρχαν και κάποιοι ακόμα που συνέχισαν τις τοξικές αναφορές στη ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Ο καθένας έχει ελεύθερη πρόσβαση σε εμένα να εκφράσει αυτό που νιώθει. Μητέρες, παιδιά, οικογένεια, πρέπει να μένουν μακριά από το βόθρο τον social media.

Όποιος έχει κάτι να πει, να το πει σε εμένα. Αν συνεχιστεί αυτή η ηθική κατρακύλα και κατάντια ορισμένων εδώ, θα υποχρεωθώ να λειτουργήσω προστατευτικά, απενεργοποιώντας τα σχόλια. Είναι ντροπή. Είναι προσωπική (άλλων βεβαίως) αλλά και κοινωνική παθογένεια αυτό που συμβαίνει και κάποια πράγματα δε θα τα ανεχτώ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση» έγραψε η Ελεονώρα Μελέτη.

Στη συνέχεια η Ελεονώρα Μελέτη έγραψε κι ένα ακόμα μήνυμα κατονομάζοντας την κυρία που έκανε το αρνητικό σχόλιο για τη μητέρα της και σημείωσε: «Η «κα» …. και η απρόκλητη επίθεσή της στη μητέρα μου, στο όνομα της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου, αλλά και οι τοξικοί διάλογοι μεταξύ ανθρώπων που τρώνε τις σάρκες τους μεταξύ τους, με αφορμή μια ανάρτηση, ένα σχόλιο, είναι ο λόγος για τον οποίο υποχρεώνομαι να απενεργοποιήσω τα σχόλια. To inbox μου παραμένει ανοικτό προς όλους. Δεν θα επιτρέψω άλλο το προφίλ μου να γίνεται πεδίο έκφραση συμπεριφορών που δεν έχουν να προάγουν παρά μόνο βία. Ευχαριστώ για την κατανόηση».