Στην τελική ευθεία θα μπουν σήμερα (30/7) τα μεταγραφικά θέματα του Ολυμπιακού, ύστερα από την προγραμματισμένη συνάντηση του Λεονάρντο Ζαρντίμ με τους Γιάννη Βρέντζο και Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Σε πρώτο πλάνο εξακολουθεί να είναι ο Μοσορό, ο οποίος αρέσει και… συμφέρει, ενώ στο τραπέζι θα πέσουν και τα ονόματα των υποψήφιων στόπερ. Επίσης, ανακοινώνονται και οι αποχωρήσεις.

Σήμερα είναι τα… σπουδαία για τον Ολυμπιακό. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ αναμένεται να συναντηθεί πριν από την προπόνηση με τους Γιάννη Βρέντζο και Ντάρκο Κοβάσεβιτς, όπου στη συνέχεια αναμένεται να γίνουν γνωστοί οι στόχοι των νταμπλούχων Ελλάδας για το «10άρι», τον στόπερ, ενώ θα ανακοινωθούν και οι παίκτες που θα παραχωρηθούν ως δανεικοί.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα το όνομα που «παίζει» αρκετά είναι αυτό του Μοσορό. Ο Ζαρντίμ γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι του Βραζιλιάνου μέσου, καθώς είχε συνεργαστεί μαζί του στην Μπράγκα, ενώ το άλλο… συν του 29χρονου είναι πως ο Ολυμπιακός μπορεί να τον κάνει δικό του, χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσει κάποιο τεράστιο ποσό.

Μετά από την απόκτηση του Ρούμπεν Μίκαελ, η Μπράγκα δεν θα έλεγε «όχι» στο να μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την παραχώρηση του Μοσορό. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πορτογαλία η τιμή του Βραζιλιάνου μέσου μπορεί να πέσει ακόμα και κάτω από τα δύο εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ζητούσε αρχικά.

Ο Μοσορό μπορεί να είναι πρώτος στη λίστα των μέσων, ωστόσο δεν είναι και η μοναδική λύση. Εκεί παραμένει και ο Μασάδο, αλλά ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνος του πλέον, καθώς σύμφωνα με τους Γάλλους, στο «παιχνίδι» για την απόκτησή του έχει και η Μαρσέιγ, η οποία προτίθεται να προσφέρει κοντά στα 2,5 εκατομμύρια στην Τουλούζ για να τον κάνει δικό της. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και η περίπτωση του Φερνάντο Μπελούτσι, από τη στιγμή που δεν έχει βρει ακόμα τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ενώ έχει προταθεί και ο Μπατάγια, αλλά δεν είναι απλό να φύγει από την Μπούρσασπορ.

«Κληρώνει» και για τον στόπερ

Εξελίξεις αναμένονται σήμερα και για το θέμα του στόπερ. Πρώτη επιλογή παραμένει ο Μπρούνο Άλβες, ωστόσο η περίπτωσή του δυσκολεύει ακόμη περισσότερο, καθώς μετά τη Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ στη διεκδίκησή του έχει μπει -σύμφωνα με τους Ιταλούς- και η Γιουβέντους. Από ‘κει και πέρα, ο Ζαρντίμ έχει στα υπόψη και τον Κανού της Σταντάρ Λιέγης, τον οποίο είχε παίκτη στην Μπέιρα Μαρ, ωστόσο υπάρχουν και άλλες λύσεις, οι οποίες έρχονται από την Ισπανία.

Μία από αυτές είναι του Γιόρις Ματάισεν τη Μάλαγα, με την προϋπόθεση να αποχωρήσει από τη Μάλαγα, όμως αυτό θα το ξέρει μέσα στο επόμενη διήμερο. Επίσης, στους «ερυθρόλευκους» έχουν προταθεί και παίκτες από τη Βιγιαρεάλ, λόγω του υποβιβασμού της. Στην αρχή ακούστηκε το όνομα του Μαρτσένα, ενώ στην πορεία προέκυψε και εκείνο του Γκονζάλο. Τέλος, άλλη μία περίπτωση είναι του Σπάχιτς της Σεβίλλης, ο οποίος είχε ακουστεί και πριν από μερικούς μήνες, ενώ ο Ζαρντίμ είχε ζητήσει και τον Σερένο, αλλά είναι ακόμα στην προετοιμασία της Πόρτο.

Ημέρα αποχωρήσεων

Εκτός από τα μεταγραφικά, σήμερα θα γίνουν γνωστοί και οι παίκτες που θα αποχωρήσουν, πριν από την ανακοίνωση της αποστολής που θα αναχωρήσει την Τρίτη (31/7) για την Ολλανδία. Πάντως, από τον Ολυμπιακό ξεκαθαρίζεται πως δεν τίθεται θέμα «μαύρης λίστας», καθώς κάποιοι παίκτες πρέπει να αποχωρήσουν και να δοθούν δανεικοί λόγω του υπεράριθμου ρόστερ. Μπορεί από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ να μην υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση αναφορικά με τις αποχωρήσεις, καθώς όλα θα ανακοινωθούν μετά τη συνάντηση του Ζαρντίμ με τους Βρέντζο και Κοβάσεβιτς, ωστόσο σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται οι Σουμπίνιο και Ποτουρίδης. Επίσης, η λογική λέει πως θα αποχωρήσει άλλος ένας από την άμυνα (Παπάζογλου ή Ντιελνά). Μπορεί ο Τάτος να έχει κερδίσει πόντους από την παρουσία στα φιλικά της Πορτογαλίας, ωστόσο τίποτα δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα για εκείνον, ενώ στη λίστα των αποχωρήσεων παραμένει πάντα και ο Ντιόγκο.

«Πρώτη» Γκρέκο

Σήμερα το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, Λεάντρο Γκρέκο, αναμένεται να ενσωματωθεί στις προπονήσεις, μαζί με τους -μέχρι πρότινος- τραυματίες, Ιμπαγάσα, Φουστέρ και Μιραλάς και Ζαραδούκα. Πάντως, όπως έχουν ενημερώσει οι νταμπλούχοι, όλοι οι προαναφερόμενοι θα ταξιδέψουν στην Ολλανδία για το φιλικό με τη Βίλεμ.

Πηγή: sport-fm.gr