Έναν κεντρικό αμυντικό που θα κάνει τη διαφορά στα μετόπισθεν της ομάδας αναζητούν στον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες ψάχνουν έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορέσει να καλύψει το κενό του Αβραάμ Παπαδόπουλου και θα μπορέσει να «στηρίξει» τους νεαρούς Σιόβα, Μανωλά και Παπάζογλου.

Η ανεύρεση ενός τέτοιου στόπερ είναι δύσκολη και χρειάζεται αρκετή τύχη για να βρεθεί ο κατάλληλος παίκτης.

Όλα δείχνουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα «τρέξει» αρκετά σύντομα, αν και η διοίκηση τονίζει ότι δεν υπάρχει κάποια προχωρημένη συζήτηση αυτή την περίοδο.

Η καλύτερη περίπτωση που ξεχωρίζει από τα ονόματα που έχουν ακουστεί όλο αυτό το διάστημα είναι σαφώς εκείνη του Μπρούνο Άλβες. Ωστόσο, οι πρωταθλητές Ελλάδας τονίζουν ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες απόκτηση του διεθνούς στόπερ της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Μόνο αν υπάρξουν οι προϋποθέσεις δανεισμού, οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν τη δική τους κίνηση.

Ένας ακόμη έμπειρος παίκτης που έχει προταθεί είναι ο Μαρτσένα της Βιγιαρεάλ, ο ο ποίος έχει δεχθεί δελεαστική πρόταση από την Κίνα και εξετάζει θετικά το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Μία άλλη περίπτωση είναι εκείνη του Ρουμάνο Γκοϊάν, ενώ την ίδια ώρα ο Ζαρντίμ έχει πολύ καλή άποψη για τον Έβερτον. Στην τελευταία υπόθεση υπάρχουν δυσκολίες, αφού τα δικαιώματά του ανήκουν σε βραζιλιάνικη τράπεζα, η Μπράγκα φέρεται να έχει εξασφαλίσει την παραμονή του για έναν χρόνο και η Πόρτο να είναι έτοιμη να τον πάρει.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας αναπτύχθηκε έντονη φημολογία που ήθελε τον Ολυμπιακό να ενδιαφέρεται για τον Ρικάρντο Καρβάλιο. Ο Πορτογάλος στόπερ δεν υπολογίζεται στη Ρεάλ Μαδρίτης και μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί κάποια ομάδα να καταθέσει πρόταση για την απόκτησή του.

«Ραντεβού στην Πορτογαλία»

Έντονη είναι η μεταγραφολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες στην Πορτογαλία, στην οποία βρίσκεται από χθες ο Ολυμπιακός για τους φιλικούς αγώνες με Φαρένσε, Μπράγκα και Νιούκαστλ. Συγκεκριμένα, ο Τύπος στην ιβηρική χερσόνησο αναφέρει ότι οι Πειραιώτες θα έχουν ραντεβού με διάφορες ομάδες της χώρας για να μιλήσουν για συγκεκριμένους παίκτες.

Από την Πόρτο υπάρχει ραντεβού που αφορά τον Φερνάντο Μπελούτσι, ο οποίος δεν προπονείται καθόλου στους «δράκους» και αν δεν πουληθεί σε κάποια ομάδα, τότε θα παραχωρηθεί εκ νέου δανεικός. Το προηγούμενο διάστημα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ασχοληθεί με την περίπτωση του στόπερ Σερένο, του χαφ Κάστρο και ο Ζαρντίμ έχει σε εκτίμηση τον νεαρό αμυντικό Αμπντουλάγε.

Χθες, όμως, στην Πορτογαλία υπήρχε δημοσίευμα και για δύο παίκτες της Γκιμαράες, επίσης με την προοπτική να γίνει συνάντηση τις προσεχείς ημέρες. Το δημοσίευμα αναφέρει τα ονόματα του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού Ροντρίγκο Ντιφέντι, για τον οποίο σημειώνει ότι ο Ζαρντίμ τον ήθελε και στην Μπράγκα και για τον συμπατριώτη του μεσοεπιθετικό Μαρσέλο Τοσκάνο.

Πρώτο «τεστ» με Φαρένσε

Στις 22:00 (Ώρα Ελλάδας, Novasports 1) ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Φαρένσε, στο πρώτο φιλικό επί πορτογαλικού εδάφους. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που είναι στον Φάρο δεν έχουν κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα και είναι πιθανό να δώσει χρόνο συμμετοχές σε πολλούς από αυτούς.

Στο σημερινό φιλικό θα παίξουν για πρώτη φορά φέτος και οι διεθνείς του Ολυμπιακού. Οι Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανιάτης, Φετφατζίδης και Μήτρογλου με τον τελευταίο να έχει έναν λόγο παραπάνω να δείξει στον Ζαρντίμ ότι αξίζει μία θέση στο φετινό ρόστερ.

Πηγή: sport-fm.gr