Ο Πορτογάλος βρίσκεται στην Ελλάδα και μαζί του ήρθε και το νέο τεχνικό τιμ. Το «δεξί του χέρι», ο «καθηγητής από τη Μαδέιρα», ο «σκάουτερ» και ο «άνθρωπος εμπιστοσύνης».

Αντόνιο Βιέιρα: Το «δεξί χέρι του Ζαρντίμ»

Συνεργάτες από πολύ παλιά. Οταν ο Λεονάρντο Ζαρντίμ ήταν προπονητής στην Τσάβες και ανέβασε την ομάδα από τη Γ’ στη Β’ Εθνική της Πορτογαλίας. Ο Βιέιρα είναι ό,τι ήταν ο Ασπιάθου στον Βαλβέρδε. Ο άνθρωπος που θα κάτσει δίπλα στον πάγκο και θα τον συμβουλεύει για θέματα τακτικής. Ο Βιέιρα ήταν μαζί του και στην Μπέιρα Μαρ, αλλά τον ακολούθησε και πέρυσι στην Μπράγκα. Οι πληροφορίες λένε ότι θα είναι και αυτός που θ’ αναλάβει τον επιθετικό τομέα στο κομμάτι της τακτικής. Αμφότεροι είναι από το ίδιο νησί. Τη Μαδέιρα. Εδεσαν και στην καταγωγή και πλέον έχουν γίνει αχώριστο δίδυμο. Για την ακρίβεια αχώριστη τετράδα, όπως θα διαβάσετε και στη συνέχεια.

Νέλσον Καλντέιρα: Ο «καθηγητής»

Ο γυμναστής. Για να συνεχίσουμε και τις συγκρίσεις. Ο νέος Ποθάνκο. Ο άνθρωπος που θα κάνει σχεδόν τα πάντα μαζί με τον Χρήστο Μουρίκη. Στην Μπράγκα ο Καλντέιρα προετοίμαζε την ομάδα σε όλα τα επίπεδα και ήταν και ο πιο αγαπητός στους παίκτες από το τεχνικό τιμ. Ο Καλντέιρα είναι και καθηγητής προπονητής στη Μαδέιρα. Ναι, το νησί από όπου έχει καταγωγή και αυτός και ο Ζαρντίμ και ο Βιέιρα. Γνωρίζει Πορτογαλικά, Ισπανικά, Γαλλικά και Ιταλικά (!) και ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τον Ζαρντίμ, όταν και παρουσιάστηκε ο νέος τεχνικός των «ερυθρολεύκων». Πριν τον πάρει ο Ζαρντίμ στην Μπράγκα ήταν προπονητής στη Μαρίτιμο.

Νέλσον Ζαρντίμ: Ο «σκάουτερ»

Αν και ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως ότι αυτός θα είναι ο σκάουτερ του Ολυμπιακού, εντούτοις φαίνεται πως ο συνεπώνυμός του θα είναι ο άνθρωπος που θα τσεκάρει τον επόμενο αντίπαλο, αλλά θα ενσωματωθεί και στο τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας για παίκτες. Πέρυσι ήταν στη Νασιονάλ ως βοηθός προπονητή του Ιβο Βιέιρα αρχικά και του Πέδρο Καϊσίνια στη συνέχεια. Στην Αγγλία τον χαρακτήρισαν «αναλυτή παιχνιδιών», όταν ήταν στη Σουόνσι δίπλα στον Πάουλο Σόουζα. Εχει πάρει πτυχίο στην Επιστήμη Αθλητισμού και στην Εκπαίδευση Φυσικής Κατάστασης. Εχει δουλέψει επίσης και στην Μαρίτιμο και στη Λεϊσόες, ενώ το πρώτο πράγμα που έκανε στη Σουόνσι ήταν να εγκαταστήσει ένα νέο σύστημα ανάλυσης αγώνων (το Αμίσκο), το οποίο κόστισε 200.000 λίρες και χρησιμοποιείται σε πάνω από 30 ομάδες (Ρεάλ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ, Τσέλσι κ.ά.).

Κάρλος Πιρές: O προπονητής τερματοφυλάκων

Τελικά μαζί με τον Ζαρντίμ ήρθε στην Ελλάδα και ο Κάρλος Πιρές. Ο άνθρωπος που του έχει τυφλή εμπιστοσύνη σύμφωνα με τους Πορτογάλους. Ηταν μαζί στην Τσάβες, στην Μπέιρα Μαρ και πέρυσι στην Μπράγκα. Είναι προπονητής τερματοφυλάκων και πολλοί πίστεψαν ότι ίσως έπαιρνε και τη θέση του Αλέκου Ράντου. Είχαμε γράψει όμως ότι ο Κάρλος Πιρές θα είναι για τις ακαδημίες και αυτό γινόταν χθες φανερό και από τους «ερυθρόλευκους». Ακόμα ένα δείγμα του πόσο μεγάλη βάση δίνουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στις ακαδημίες.

Πηγή: Sday.gr