Εξονυχιστικά εξετάζουν στον Ολυμπιακό όλες τις περιπτώσεις παικτών που απασχολούν μεταγραφικά την ομάδα, προκειμένου να γίνουν οι καλύτερες δυνατές επιλογές. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έχει ρίξει το βάρος στην απόκτηση μέσου και στόπερ.

Για την πρώτη θέση, τρεις είναι οι περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει: ο Κριστιάν Τσάβες της Μπόκα Τζούνιορς, ο Κουστόδιο Κάστρο της Μπράγκα και ο Αλεξάντερ Φάρνερουντ της Γιουνγκ Μπόις. Ο Αργεντινός αρέσει πολύ στον Πορτογάλο προπονητή, αλλά το κόστος για την απόκτησή του είναι μεγάλο, ενώ υψηλές απαιτήσεις φέρονται να έχουν Πορτογάλοι και Ελβετοί για τους άλλους δύο παίκτες. Στα υπόψη υπάρχει πάντα ο Πάουλο Μασάδο, αλλά όπως και οι παραπάνω στόχοι έχουν υψηλό κόστος, ενώ έχει προταθεί και ο πιο οικονομικός Ζέλσον Φερνάντες που κοστολογείται κοντά στις 500.000 ευρώ από τη Σεντ Ετιέν, αλλά πλησιάζει στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Το ψάχνει και για αμυντικό

Σε ό,τι αφορά στη θέση του στόπερ, υπό τις υπάρχουσες συνθήκες διαθέσιμες λύσεις είναι οι Μανωλάς, Σιόβας, Παπάζογλου, Ντιελνά και Ποτουρίδης, καθώς ο Αβρ. Παπαδόπουλος θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος της προσεχούς περιόδου λόγω τραυματισμού, ενώ ο Όλοφ Μέλμπεργκ είναι… στον αέρα. Πρόθεση του Λεονάρντο Ζαρντίμ είναι να αποκτηθεί ένας έμπειρος αμυντικός. Ο Μπρούνο Άλβες φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός, ο Ενρίκε Σερένο οδεύει από την Πόρτο σε Γερμανία ή Ισπανία, ενώ δύσκολα θα προχωρήσει η περίπτωση του Σεμπαστιάν Σκιλασί που προτάθηκε και αναμένεται να αποχωρήσει από την Άρσεναλ. Ουδείς μπορεί να αποκλείσει η λύση για τα μετόπισθεν να λέγεται… Όλοφ Μέλμπεργκ, όσο ο Ολυμπιακός δεν αποκτά άλλον στόπερ και ο Σουηδός δεν βρίσκει ομάδα.

Σενάριο για Έλντερσον

Πορτογαλικό δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός εξετάζει την περίπτωση απόκτησης του Έλντερσον. Κάτι που δεν φαίνεται να απέχει πολύ από την πραγματικότητα, παρότι ο 24χρονος Νιγηριανός αγωνίζεται σε θέση-αριστερός μπακ-που δεν υπάρχει άμεση ανάγκη ενίσχυσης. Τον παίκτη γνωρίζει άριστα ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, καθώς συνεργάστηκε μαζί του στην Μπράγκα.

* Κλεισμένος θεωρείται για τον Ολυμπιακό ο Άλαν Ρουίς. Η μεταγραφή θα κλείσει με την άφιξη του ατζέντη του, Φερνάντο Κοσεντίνο, στην Αθήνα. Οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν 600.000 ευρώ για το 60% των δικαιωμάτων του 19χρονου μεσοεπιθετικού που αγωνίζεται στη Χιμνάσια Λα Πλάτα.

Πηγή: sport-fm.gr