Πολλά είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν από σήμερα τη διοίκηση του Ολυμπιακού και τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο οποίος επιστρέφει στην Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα για την ενίσχυση της ομάδας εν όψει της νέας σεζόν, στην οποία στόχος είναι οι Πειραιώτες να διατηρήσουν τα κεκτημένα (πρωτάθλημα και Κύπελλο) και να πραγματοποιήσουν μία ακόμη αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη.

Μέσα στο επόμενο διάστημα ο Πορτογάλος τεχνικός θα κληθεί από τους διοικούντες την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ να κάνει τις εισηγήσεις του για τη διαμόρφωση του ρόστερ, έχοντας σε πρώτο πλάνο την υλοποίηση των παραπάνω στόχων.

Το φετινό καλοκαίρι είναι μεταβατικό για τους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι περνούν στη μετά Βαλβέρδε εποχή και σε ένα διαφορετικό οικονομικά περιβάλλον.

Ωστόσο, το πρόβλημα για τον 38χρονο προπονητή σε σχέση με τον Ισπανό – που είχε επιστρέψει πριν από δύο χρόνια – είναι πως πρέπει να μάθει από το μηδέν την ομάδα και να συνεχίσει την πετυχημένη δουλειά του προκατόχου του.

Σημαντικό παραμένει το θέμα του Όλοφ Μέλμπεργκ, ο οποίος δεν έχει απαντήσει στην πρόταση του Ολυμπιακού και οι διοικούντες δείχνουν να διατεθειμένοι να περιμένουν το αργότερο μέχρι αύριο την οριστική απάντησή του.

Αν ο Σουηδός στόπερ απαντήσει θετικά, τότε οι Πειραιώτες δεν θα κινηθούν για την απόκτηση κάποιου παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί στη συγκεκριμένη θέση.

Διαφορετικά ο Ζαρντίμ θα κληθεί να παρουσιάσει λίστα με κεντρικούς αμυντικούς. Όλο αυτό το διάστημα έχουν ακουστεί πολλά ονόματα από τους Πόλκα και Κουεγιάρ που είναι ελεύθεροι μέχρι τον Κανού της Σταντάρ Λιέγης και τον πανάκριβο Μπρούνο Άλβες.

Όλες αυτές τις μέρες ο Πορτογάλος είδε στην πατρίδα του πολλά DVD, στα οποία μπόρεσε να μελετήσει το υλικό των πρωταθλητών Ελλάδας.

Προφανώς ο 38χρονος προπονητής έχει σχηματίσει μία πρώτη άποψη και θα έχει διαπιστώσει τυχόν κενά που υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας, ενώ θεωρείται ότι θα προχωρήσει σε ξεσκαρτάρισμα.

«Θέλω ένα ρόστερ 23-24 ποδοσφαιριστών», ήταν η χαρακτηριστική δήλωσή του κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του.

Στο διάστημα που η ομάδα θα βρίσκεται στην Αυστρία και την Πορτογαλία, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας της, ο Ζαρντίμ θα δει τους Μήτρογλου, Τάτο, Σουμπίνιο και Ζαραδούκα, οι οποίοι αγωνίστηκαν ως δανεικοί σε άλλους συλλόγους και τους Σιόβα, Μανωλά, Βλαχοδήμο και Ντιελνά που αποτελούν τα πρώτα μεταγραφικά αποκτήματα εν όψει της νέας σεζόν. Στη συνέχεια, ο Πορτογάλος θα δει ποιοι θα μπουν στη λίστα προς παραχώρηση ή δανεισμό σε άλλη ομάδα.

Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να έρθουν προτάσεις στους Πειραιώτες για τους Μιραλάς, Τζεμπούρ, Τοροσίδη, Φουστέρ και Χολέμπας. Αν κάποια ομάδα καταθέσει δελεαστική πρόταση είναι δύσκολο να αρνηθούν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι είναι σίγουρο πως θα κινηθούν για την αντικατάσταση του παίκτη που θα παραχωρηθεί.

Διοίκηση και προπονητής έχουν αποφασίσει να γίνει κίνηση για την απόκτηση ενός «δεκαριού». Μέχρι στιγμής έχουν ακουστεί τα ονόματα των Βιάνα, Μοσορό (από Μπράγκα), Μπελούτσι (δύσκολο) αλλά και των Τσάβες, Μασάδο.

Για τον Αργεντινό φαίνεται να υπάρχουν διαπραγματεύσεις, ενώ για τον Πορτογάλο απομένει το «ναι» του Ζαρντίμ για να προχωρήσει η μεταγραφή.

Επίσης, οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα πάρουν και ένα αμυντικό χαφ. Ίσως να επιστρέψει ο Πάμπλο Ορμπάιθ, ενώ έχουν ακουστεί οι περιπτώσεις του Κουστόντιο και Τζαμάλ από Μπράγκα. Χθες ο ξένος Τύπος έβαζε στο κόλπο και τον Κρίστιαν Κοφί Ρομαρίκ, ο οποίος ανήκει στη Σεβίλλη.

Εντός της ημέρας ο Ζαρντίμ θα συναντηθεί με τους Βρέντζο και Κοβάσεβιτς, ενώ αύριο θα μιλήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Πορτογάλος θα εξηγήσει αρχικά τι γνώμη έχει για το υλικό που παρακολούθησε και στη συνέχεια μιλήσει για την ενίσχυση που χρειάζεται.

Πηγή: sport-fm.gr