Με πρώτους «ένοικους», αθλητές και αθλήτριες από την Ταϊλάνδη, την Αυστραλία και την Κολομβία, το Ολυμπιακό Χωριό στο Παρίσι άρχισε να υποδέχεται τις αποστολές των χωρών, ενώ στην κορύφωση των Αγώνων θα φτάσει να φιλοξενεί σχεδόν 15.000 άτομα – αθλητές, αθλήτριες, προπονητές και συνοδούς.

Οι αθλητές μας έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται για το Παρίσι, ενώ κάποιοι είναι ήδη εκεί.

Σήμερα αναχωρεί για την Πόλη του Φωτός ο Λευτέρης Πετρούνιας, που αρχικά θα επιδιώξει την πρόκρισή του στον τελικό των κρίκων καθώς το επόμενο Σάββατο (27/7) είναι ο προκριματικός και στη συνέχεια, στο ιστορικό Παλέ Ντε Μπερσί -εκεί που ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρώτο κύπελλο Πρωταθλητριών στο μπάσκετ- θα επιχειρήσει να γίνει ο πρώτος Έλληνας γυμναστής με τρία ολυμπιακά μετάλλια αλλά και  ο πρώτος σπεσιαλίστας των κρίκων που θα φτάσει τα τρία Ολυμπιακά μετάλλια σε ολόκληρη την ιστορία του συγκεκριμένου αγωνίσματος.

«Αυτή τη φορά, στην τρίτη Ολυμπιακή συμμετοχή του, ο Λευτέρης είναι έτοιμος για όλα, επειδή έχει ήδη περάσει από όλα τα στάδια και από διαφορετικές καταστάσεις, Στο Ρίο ήταν κυνηγός, που δεν είχε τίποτα να χάσει, ενώ στο Τόκιο ήταν κυνηγημένος, ως κάτοχος του τίτλου που όλοι ήθελαν να τον κερδίσουν. Εκείνο που δεν αλλάζει είναι η επιθυμία του να βγαίνει νικητής. Κατέχει το πρόγραμμά του, είναι ψύχραιμος, έμπειρος και καλά προετοιμασμένος, ώστε να κυνηγήσει την πρώτη θέση. Αυτά είναι τα δικά μας σχέδια, αλλά η ζωή έχει κάθε φορά τα δικά της σχέδια και θα δούμε αν αυτά συμβαδίζουν μεταξύ τους. Ακόμα κι αν έρθει ένα ασημένιο ή χάλκινο μετάλλιο δεν σημαίνει ότι δεν θα το χαρούμε, ωστόσο με τέτοιον αθλητή δεν μπορείς ποτέ να βάλεις ως στόχο κάτι λιγότερο από τη νίκη» τόνισε ο προπονητής του Δημήτρης Ράφτης.

Η ομάδα της κωπηλασίας είναι εδώ και αρκετές μέρες στη Γαλλία, όπου ολοκληρώνει το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της στη λίμνη Aiguebelette στη Νότια Γαλλία όπου και θα παραμείνει ως τις 21 Ιουλίου.

Τους επτά κωπηλάτες μας μάλιστα επισκέφτηκε η επίτιμη πρόξενος της Ελλάδας στη Λυών Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου-Φρανκ προκειμένου να τους συγχαρεί για την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες και να τους ευχηθεί καλή επιτυχία ενώ παρέθεσε και δείπνο προς τιμήν τους.

Όλη η αποστολή θα μεταβεί στο Παρίσι και στο Ολυμπιακό Χωριό αύριο Κυριακή (21 Ιουλίου) και από εκεί στο Ναυτικό Στάδιο Vaires Sur Marne, 39 χιλιόμετρα από το κέντρο, όπου και θα γίνουν τα αγωνίσματα της κωπηλασίας και του κανόε καγιάκ (σλάλομ και σπρίντ).

Νωρίτερα πάνε και οι σκοπευτές και οι ιστιοπλόοι μας, ενώ ο κύριος όγκος των αθλητών θα αναχωρήσουν την Τετάρτη με πτήση τσάρτερ.
Η Εθνική μπάσκετ, η οποία την Τρίτη (23/7) θα αντιμετωπίσει στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας τη Σερβία στο Βελιγράδι, θα «πετάξει» επίσης την Τετάρτη για τη Λιλ όπου θα διεξαχθούν τα ματς του ομίλου. Οπως έχει γίνει γνωστό, όλη η αποστολή της ομάδας θα δώσει το «παρών» μαζί με τον σημαιοφόρο Γιάννη Αντετοκούνμπο, στην τελετή έναρξης και αμέσως θα επιστρέψει στη βάση της.