Με ανοιχτούς δικαστικούς λογαριασμούς υποδέχεται το νέο έτος ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Πέτρος Μαντούβαλος, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί στην υπόθεση του αποκαλούμενου παραδικαστικού κυκλώματος.

Ο πρώην βουλευτής ομόφωνα αθωώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, αλλά εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου για την αναίρεση που έχει ασκήσει ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννης Τέντες.

Η «αυλαία» της δίκης για τον Π. Μαντούβαλο έπεσε με την έκδοση αθωωτικής γι’ αυτόν απόφασης, αλλά συνοδεύτηκε με καταγγελίες του συγκατηγορουμένου του επιχειρηματία Γιάννη Μπολέτση. Στόχος των καταγγελιών του καταζητούμενου μέχρι σήμερα κατηγορούμενου ήταν τόσο ο πρόεδρος του δικαστηρίου που εξέδωσε την απόφαση, όσο και ο ίδιος ο Π. Μαντούβαλος αφήνοντας σαφείς αιχμές για παρασκηνιακές διαδικασίες που οδήγησαν στην αθώωση του τελευταίου.

Μετά από πολύμηνη διαδικασία κρίθηκαν ένοχοι γι’ αυτό το σκέλος του παραδικαστικού κυκλώματος εκτός ο Γ. Μπολέτσης και ο πρώην ανακριτής Ευάγγελος Καλούσης, στους οποίους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών στον καθένα.