Συλλήψεις κατηγορουμένων που φέρονται ως μέλη της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» και «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» έγιναν μέσα στο 2010, ενώ εκκρεμεί μία ακόμα δικογραφία όπου οι κατηγορούμενοι θωρούνται -κατά τις αρχές- μέλη άγνωστης οργάνωσης.

Η δικαστική διερεύνηση τόσο για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα», όσο και των «Πυρήνων της Φωτιάς» έχει ήδη ολοκληρωθεί. Για τη δεύτερη υπόθεση έχει μάλιστα προσδιοριστεί και η δίκη των κατηγορουμένων για τις 17 Ιανουαρίου 2011 στη δικαστική αίθουσα των φυλακών του Κορυδαλλού, ενώ είναι θέμα ημερών η έκδοση βουλεύματος με το οποίο το Συμβούλιο Εφετών θα αποφαίνεται για την παραπομπή ή μη όσων διώκονται για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα».

Τρεις μάλιστα από τους κατηγορούμενους για την υπόθεση αυτή οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα και Κώστας Γουρνάς έχουν αποδεχθεί τη συμμετοχή τους στην οργάνωση και έχουν αρνηθεί να απολογηθούν δηλώνοντας ότι δεν αναγνωρίζουν καμία δικαστική διαδικασία.

Το «κουβάρι» για τη σύλληψη των έξι πρώτων κατηγορουμένων άρχισε να ξετυλίγεται μετά τη συμπλοκή των αστυνομικών στη Δάφνη κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ο 35χρονος βιολόγος Λάμπρος Φούντας, ο οποίος φέρεται ότι ανήκε στην ίδια οργάνωση.

Για να συμπληρωθεί το «παζλ» των δικαστικών κομματιών που αφορούν σε υποθέσεις τρομοκρατίας μένουν ανοιχτές δύο ακόμα δικογραφίες. Η πρώτη αφορά τα γνωστά πακέτα-βόμβες που εστάλησαν μέσω κούριερ σε διάφορες πρεσβείες στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου. Αρχικά, η οργάνωση παρέμενε… αβάπτιστη για τις αρχές, αλλά με επιστολή στο διαδίκτυο οι κατηγορούμενοι εμφανίζονταν ως μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο τελευταίος φάκελος συνδέεται με τις τελευταίες συλλήψεις έξι κατηγορουμένων, όπου μετά από έφοδο των διωκτικών αρχών βρέθηκαν στην κατοχή ορισμένων εξ αυτών όπλων και εκρηκτικών. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, η ταυτότητα της όποιας όμως, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, παραμένει άγνωστη για τη δικαιοσύνη.