Σε ένα μεγάλο γραφείο στο Εφετείο Αθηνών έχουν μεταφερθεί όλα τα κατασχεθέντα έγγραφα από τις εφόδους σε σπίτια και γραφεία προσώπων που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στο κύκλωμα με τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου τους τελευταίους μήνες βρίσκονται περισσότερα από 20 άτομα, δικηγόροι, πρώην δικαστής, πολιτικός μηχανικός, δικαστικοί επιμελητές, τραπεζικοί υπάλληλοι, εφοριακοί αλλά και ένας ιερέας οι οποίοι ελέγχονται για σειρά αξιοποίνων πράξεων.

Όταν η υπόθεση είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας πολλοί έσπευσαν να μιλήσουν για «παραδικαστικό κύκλωμα Νο 2». Ωστόσο, τα μέχρι τώρα ευρήματα δε δείχνουν ίχνη αξιόποινης δράσης, τουλάχιστον εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών. Εκτός αν από την πορεία της εισαγγελικής έρευνας και κυρίως από την διασταύρωση στοιχείων που προκύπτουν από εκατοντάδες τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομένων, προκύψουν αντίθετα συμπεράσματα.

Για την πλήρη διερεύνηση της σοβαρής αυτής υπόθεσης ο εισαγγελέας έχει δεσμεύσει ύποπτους λογαριασμούς προσώπων υπεράνω πάσης υποψίας, μέσω της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης, καθώς η επεξεργασία του αποδεικτικού υλικού απαιτεί πολύ χρόνο.

Έχουν μάλιστα… επιστρατευθεί και δύο εισαγγελείς πρωτοδικών για να σταχυολογήσουν όλα τα έγγραφα που κατέσχεσαν μετά από εφόδους σε σπίτια και γραφεία των εμπλεκομένων προσώπων.

Και όπως όλα δείχνουν έχουμε να κάνουμε με άλλη μία υπόθεση που θα τη ξανασυναντήσουμε το 2011 καθώς τότε αναμένεται να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στον εισαγγελέα οι ύποπτοι, ενώ για όσους προκύψουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής θα ασκηθεί σε βάρος τους και ποινική δίωξη.