Οι δηλώσεις δίνουν και παίρνουν με υποψήφιους ικανοποιημένους και άλλοτε δυσαρεστημένους που δεν τους επέλεξε το κόμμα. Παράδειγμα της δεύτερης περίπτωσης είναι η Νομάρχης Ηρακλείου, κα Ευαγγελία Σχοιναράκη, η οποία επιθυμούσε να λάβει το χρίσμα του υποψήφιου περιφερειάρχη από το ΠΑΣΟΚ που επέλεξε την υποψηφιότητα του κ. Αρναουτάκη.

Συγκεκριμένα σε δήλωσή της ανέφερε: «Είναι στιγμές στην πολιτική που καλείσαι να πεις θέλω και μπορώ. Ποτέ μόνο το ένα, ποτέ μόνο το άλλο. Προσωπικά πιστεύω, ότι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο μου, γι΄ αυτό εργάστηκα από κάθε θέση ευθύνης που είχα προκειμένου να θεσμοθετηθεί».

Η Νομάρχης συνέχισε λέγοντας: «Πιστεύω ότι οι συμπολίτες μου στον Νομό Ηρακλείου και ολόκληρη την Κρήτη, την τετραετία 2007-2010, είδαν μια νομαρχιακή αυτοδιοίκηση με όραμα και χειροπιαστά αποτελέσματα, μια διοίκηση που μπορούσε και ήθελε να αγκαλιάσει όλους του Κρητικούς. Είμαι βέβαιη ότι η επόμενη μέρα, ώρα των έργων και όχι των λόγων για τον Καλλικράτη, είναι πολύ σπουδαιότερη από την συγκυρία. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον κ. Αρναουτάκη».