Στο Παρίσι έφθασε, σήμερα το πρωί, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, για σειρά επαφών με εκπροσώπους των διευθύνσεων των γαλλικών ΜΜΕ, του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και της Unesco.

Ο κ. Κρέτσος είχε, ήδη σήμερα, συνάντηση στο υπουργείο Πολιτισμού με την αναπληρώτρια διευθύντρια για τα ΜΜΕ και την Πολιτιστική Βιομηχανία Εμανουέλ Μπενσιμόν-Βελέρ.

Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Εθνικού Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών (ΙΝΑ) Λοράν Βαλέ. Το ΙΝΑ, η κρατική αρχειοθήκη των οπτικοακουστικών προϊόντων, έχει τη δυνατότητα όχι μόνο για παραγωγές αλλά και για την έρευνα και την εκπαίδευση στον οπτικοακουστικό τομέα.

Το βράδυ, ο γγ θα δειπνήσει με την ελληνικής καταγωγής Μαρία Μανθούλη, υπεύθυνη για τα φεστιβάλ και τους καλλιτέχνες στον Unifrance films (οργανισμός για την προώθηση του γαλλικού κινηματογράφου στο εξωτερικό), ενώ αύριο το πρωί θα συναντήσει και τη διευθύντρια του οργανισμού Ιζαμπέλ Τζιορντανό.

Επίσης, αύριο το πρωί, ο κ. Κρέτσος θα συναντήσει τον διευθυντή του TV5, Ιβ Μπιγκό, με στόχο την προετοιμασία για την υπογραφή συνεργασίας ανάμεσα στην ΕΡΤ και το γαλλικό κανάλι.

Το απόγευμα, θα έχει συναντήσεις στην Unesvo, για την προετοιμασία της Διεθνούς Συνάντησης, στη Γενεύη 7-8 Δεκεμβρίου, που αφορά στη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη στα μαζικά μέσα ενημέρωσης και στην ισότητα των φύλων.

Τέλος, ο κ. Κρέτσος θα συναντήσει τον Κριστιάν Γκραβέλ, διευθυντή της Υπηρεσίας Ενημέρωσης της Κυβέρνησης (SIG). Η υπηρεσία αυτή είναι υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού και έχει ως αποστολή την ανάλυση των εξελίξεων στην κοινή γνώμη και στα μέσα ενημέρωσης, καθώς επίσης και στο να πληροφορεί για την κυβερνητική δράση.

Στο πρόγραμμα του κ. Κρέτσου προβλέπεται και συνέντευξη στην εφημερίδα Φιγκαρό.