Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκόλλησης του οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Patmos« το οποίο στις 30 Αυγούστου προσάραξε σε ξέρα στο λιμάνι της Ίου. Στη σημερινή προσπάθεια συμμετέχουν τα ρυμουλκά «Παντοκράτωρ»,«Χρήστος ΧΧΙΙ», «Apollon» και «ΟCEANOS».

Την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου είχε γίνει ανάλογη επιχείρηση αποκόλλησης και το πλοίο είχε μετακινηθεί κατά περίπου 50 μέτρα από την ξέρα, ωστόσο παρέμενε εγκλωβισμένη η πλώρη με την μπάλα αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης με τη συνδρομή ειδικού σκάφους απαντλήθηκαν, για προληπτικούς λόγους, τα καύσιμα από τις δεξαμενές του πλοίου, ενώ έγιναν πρόχειρες εργασίες στεγανοποίησης σε μικρορήγματα.

Όλο αυτό το διάστημα ειδικά συνεργεία πραγματοποίησαν μετρήσεις, ενώ προσπαθούσαν να δημιουργήσουν μεγαλύτερη πλευστότητα στο πλοίο τροφοδοτώντας αέρα στη δεξαμενή έρματος όπου είχαν μπει νερά από μικρορήγματα, προκειμένου να μπορέσει να σηκωθεί το πλοίο μερικά εκατοστά από την ξέρα και να ρυμουλκηθεί.

Όταν το πλοίο αποκολληθεί πλήρως θα οδηγηθεί στο πλησιέστερο ναυπηγείο για επισκευή. Οι μηχανές του, όπως και οι άξονες των προπελών, είναι άθικτες, ενώ στο προσαραγμένο πλοίο έχουν ποντιστεί δύο σειρές πλωτά φράγματα για προληπτικούς λόγους.

(φωτογραφία αρχείου)