Ο Νίκος Γκέλια βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή After Dark του Θέμη Γεωργαντά όπου παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης αποκαλύπτοντας τον ρατσισμό που βίωσε ο ίδιος και η οικογένεια του όταν μετακόμισαν από την Αλβανία στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα ο ηθοποιός τόνισε χαρακτηριστικά πως «κάνω θέατρο από παιδί, δηλαδή ξεκίνησα στο δημοτικό όπως ξεκινάνε και όλα τα παιδιά. Έκανα λοιπόν θέατρο στο δημοτικό και πέρασα πάρα πολύ ωραία. Ήμουν σε διάφορα δημοτικά σχολεία γιατί τότε μας έδιωχναν λίγο από τα σπίτια επειδή ήμασταν Αλβανοί οπότε υπήρχε ένα θεματάκι. Έχω αλλάξει αρκετές γειτονιές εδώ στην Αθήνα. Δηλαδή ήμουν στον Βύρωνα, μετά ήμουν στην Ηλιούπολη, μετά στην Δάφνη και μετά στο Ίλιον όπου κατέληξα τελικά».

«Τότε ήταν η περίοδος τέτοια που ήταν λίγο πιο δύσκολο για την αλβανική κοινότητα να ενταχθεί μέσα στην ελληνική κοινωνία. Εγώ έχω έρθει εδώ από έξι χρονών και έκανα θέατρο στο δημοτικό και στο γυμνάσιο. Στο λύκειο δεν υπήρχε θεατρική ομάδα αλλά την έφτιαξα, οπότε έκανα πάντα θέατρο. Ανέπνεα μέσα σε αυτό» είπε στην συνέχεια ο ίδιος.

«Ήρθα στην Ελλάδα έξι χρονών με ένα ταξί ενώ οι γονείς μου είχαν έρθει ένα χρόνο νωρίτερα γιατί έπρεπε να βρουν σπίτι και να βγάλουν τα κατάλληλα χαρτιά. Από αυτό το ταξίδι θυμάμαι την αγωνία που είχα στα σύνορα, να μην με γυρίσουν πίσω. Θυμάμαι να τρώω το πρώτο μου σουβλάκι, που μου το έκανε δώρο ο ταξιτζής. Θυμάμαι το φέρι μποτ, γιατί τότε δεν υπήρχε η γέφυρα στο Ρίο – Αντίρριο οπότε πήρα για πρώτη φορά φέρι μποτ. Θυμάμαι και την πρώτη συνάντηση με τον πατέρα μου όταν φτάσαμε, το βράδυ, που είχα να τον δω έναν χρόνο ολόκληρο» συπλήρωσε ο Νίκος Γκέλια.