Μια ανατριχιαστική στιγμή καταγράφηκε σε κάμερα ασφαλείας στην Αγγλία που δείχνει έναν ένοπλο να πυροβολεί στο πόδι μέλος αντίπαλης συμμορίας σε έναν ανοιχτό χώρο στάθμευσης.

Ο δράστης βγήκε από το αμάξι κι άνοιξε πυρ ενώ το θύμα του είχε επιτεθεί με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά αρνήθηκε να εξηγήσει η αστυνομία τι είχε συμβεί.

Οι αστυνομικοί διεξήγαγαν μια αναζήτηση στις κάμερες CCTV και εντόπισαν το όχημα του δράστη ενώ ο πυροβολισμός σημειώθηκε τις πρώτες ώρες της 23ης Οκτωβρίου πέρυσι.

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι το περιστατικό ήταν αντίποινα για τη μαχαιριά που δέχτηκε ο φίλος του δράστη περίπου 24 ώρες νωρίτερα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 21ης Οκτωβρίου.

Το θύμα είχε μεταφερθεί επίσης στο City Hospital, όπου δέχθηκε ξανά επίθεση.

Μια ομάδα ανδρών έφτασε στο νοσοκομείο με ένα Μιτσουμπίσι, οπλισμένοι με ρόπαλα του μπέιζμπολ, αλλά ευτυχώς η αστυνομία βρισκόταν ήδη στο σημείο και το νοσοκομείο αναγκάστηκε να κλείσει για λόγους ασφαλείας.

Μια έρευνα για το περιστατικό αυτό βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι οι Τάιτζον Κόγκερ (δράστης) κι ο Σαμπίρ Μοχάμεντ (θύμα) ήταν παρόντες.

Ωστόσο, μετά από δίκη στο Birmingham Crown Court, οι δύο άνδρες κρίθηκαν υπεύθυνοι για το περιστατικό με τον πυροβολισμό.

Ο Κόγκερ, 22 ετών, από την Church Avenue, Dudley, και ο Μοχάμεντ, 26 ετών, από την Thomas Crescent, Smethwick, απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας, αλλά κρίθηκαν ένοχοι για κατοχή πυροβόλου όπλου με πρόθεση να θέσουν σε κίνδυνο ζωές.

Η ποινή τους θα εκδοθεί στις 3 Οκτωβρίου.

Ο ντετέκτιβ που ασχολήθηκε με την υπόθεση δήλωσε στη Daily Mail: «Οι αστυνομικοί εργάστηκαν εξαιρετικά σκληρά για να ανακαλύψουν τι συνέβη και ξόδεψαν εκατοντάδες ώρες εξετάζοντας πλάνα από κάμερες ασφαλείας».

«Χάρη στη σκληρή δουλειά τους, καταφέραμε να ταυτοποιήσουμε τον Κόγκερ και τον Μοχάμεντ και να τους φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτοί οι άνδρες είναι επικίνδυνοι και τώρα βρίσκονται δίκαια πίσω από τα κάγκελα, κάνοντας τους δρόμους μας ασφαλέστερους» είπε ο ίδιος.