Δύσκολη είναι αυτή την ώρα η κατάσταση στην Πελοπόννησο καθώς δύο μέτωπα που βρισκόταν σε ύφεση αναζωπυρώθηκαν από τους δυνατούς ανέμους και απειλούν πάλι να πάρουν μεγάλες διαστάσεις.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα νέα αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή του Μαλανδρενίου του δήμου Άργους-Μυκηνών στην Αργολίδα. Η φωτιά, λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν, γρήγορα πήρε διαστάσεις, έχει εξαπλωθεί και καίει δασική έκταση, αλλά και καλλιέργειες με ελιές. Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής με επτά οχήματα και 19 πυροσβέστες, ενώ το έργο τους συνδράμουν και πολίτες με υδροφόρες και ψεκαστικά, καθώς και τρία αεροσκάφη που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού.

Αναζωπύρωση καταγράφεται αυτή την ώρα στις καμένες περιοχές του Κάμπου Λακωνίας λόγω των ισχυρών ανέμων. Οι φλόγες πλησιάζουν ξανά προς την κατοικημένη περιοχή της Νεάπολης, ελέγχονται όμως από τις ισχυρές δυνάμεις την Πυροσβεστικής.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει να καίει από χθες και η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο. Στο σημείο είναι όλη η πυροσβεστική δύναμη του νησιού ενώ έχει ζητηθεί βοήθεια από γειτονικούς νομούς.

(Φωτογραφία αρχείου)