Υλικά

  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • To ξύσμα 2 λεμονιών
  • 8 κ. σ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο και κρυωμένο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ. σ. παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλτε στη φόρμα για μάφιν χάρτινες θήκες.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού μαζί για να εμποτιστεί η ζάχαρη με το άρωμα λεμονιού.
  3. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, το γιαούρτι, τη βανίλια, το γάλα και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά.
  4. Σε ένα άλλο μπολ τοποθετήστε τα ξηρά υλικά: αλεύρι, αλάτι, μπέικιν πάουντερ και μαγειρική σόδα και ανακατέψτε.
  5. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στα υγρά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Στη συνέχεια, προσθέστε τους παπαρουνόσπορους και ανακατέψτε.
  6. Βάλτε περίπου 1/4 φλιτζανιού ζύμη στη φόρμα για μάφιν. Κάθε θήκη για μάφιν θα πρέπει να είναι γεμάτη κατά τα 3/4.
  7. Ψήστε στους 220 βαθμούς για 5 λεπτά, στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία στα 180 βαθμούς και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 14- 16 λεπτά. Μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου.
  8. Όταν τελειώσει το ψήσιμο, αφαιρέστε τα μάφινς από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν αρκετά λεπτά πριν τα σερβίρετε.