Υλικά
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- To ξύσμα 2 λεμονιών
- 8 κ. σ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο και κρυωμένο
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 2 κ. σ. παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλτε στη φόρμα για μάφιν χάρτινες θήκες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού μαζί για να εμποτιστεί η ζάχαρη με το άρωμα λεμονιού.
- Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, το γιαούρτι, τη βανίλια, το γάλα και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά.
- Σε ένα άλλο μπολ τοποθετήστε τα ξηρά υλικά: αλεύρι, αλάτι, μπέικιν πάουντερ και μαγειρική σόδα και ανακατέψτε.
- Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στα υγρά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Στη συνέχεια, προσθέστε τους παπαρουνόσπορους και ανακατέψτε.
- Βάλτε περίπου 1/4 φλιτζανιού ζύμη στη φόρμα για μάφιν. Κάθε θήκη για μάφιν θα πρέπει να είναι γεμάτη κατά τα 3/4.
- Ψήστε στους 220 βαθμούς για 5 λεπτά, στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία στα 180 βαθμούς και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 14- 16 λεπτά. Μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου.
- Όταν τελειώσει το ψήσιμο, αφαιρέστε τα μάφινς από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν αρκετά λεπτά πριν τα σερβίρετε.