Εγκαινιάστηκε στη φοιτητική εστία Αθηνών στην Πατησίων ο συμβουλευτικός σταθμός του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ), μια νέα δομή με σκοπό την ανάπτυξη δράσεων που αφορούν την υγεία, τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την κοινωνική φροντίδα και τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των φιλοξενούμενων στις εστίες του ΕΙΝ. Οι δράσεις απευθύνονται σε όλους τους εργαζόμενους του ΕΙΝ, ανεξάρτητα από το χώρο που εργάζονται, καθώς και στους μετανάστες που φιλοξενούνται στις εστίες του ΕΙΝ.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Β.Κουλαϊδής, που έδωσε το παρών στα εγκαίνια, αφού συνεχάρη τη διοίκηση του ΕΙΝ για τη δημιουργία της νέας αυτής δομής επισήμανε ότι εντάσσεται στην «παραδειγματική συνεισφορά του ΕΙΝ για κάλυψη πραγματικών αναγκών με μικρό κόστος, και στο άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών στις τοπικές κοινωνίες, με εκμετάλλευση των υπαρχουσών δομών».

Ο πρόεδρός του Φίλιππος Λέντζας δήλωσε περήφανος για τη δημιουργία του συμβουλευτικού σταθμού και επεσήμανε ότι «δένουμε τους φοιτητές με την τοπική κοινωνία και την παιδεία με την υγεία». Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν,μεταξύ άλλων,ο αντιδήμαρχος πρασίνου Άγγελος Αντωνόπουλος όπως και άλλα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.