Αντιμέτωποι με βαριά αδικήματα είναι, πλέον, ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας, «Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και δυο μέλη της οικογένειάς του.

Έπειτα από έρευνα περίπου έξι μηνών, ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος σε βάρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, της μητέρας και του γαμπρού του.

Η αντίστροφη μέτρηση για τους κατηγορούμενους ξεκίνησε όταν η Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος σε πόρισμά της φέρεται να διαπίστωσε πως μέρος των δωρεών που έφταναν στα ταμεία της κοινωνικής κουζίνας κατέληγαν σε παικτικούς λογαριασμούς στοιχηματικών εταιρειών. Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα μπήκαν σημαντικά έγγραφα τόσο από τις τράπεζες, σχετικά με τις κινήσεις των λογαριασμών, όσο και από τις στοιχηματικές εταιρείες.

Ο εισαγγελικός λειτουργός μετά την πολύμηνη έρευνα έκρινε πως οι τρεις κατηγορούμενοι έπαιζαν συγκεκριμένο ρόλο στη διακίνηση των χρημάτων, που κατέληγαν σε στοιχήματα.

Συγκεκριμένα, η μητέρα και ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, που θεωρείται το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση, φέρονται να διευκόλυναν τη δράση του, καθώς διέθεσαν τέσσερις λογαριασμούς τους, για να γίνονται οι δωρεές και στη συνέχεια να φτάνουν τα χρήματα στον ίδιο.

Σύμφωνα με την κατηγορία, διακινήθηκαν την περίοδο 2020-2023 στους επίμαχους λογαριασμούς περίπου 600.000 ευρώ, τα οποία τελικά έφτασαν στα χέρια του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας ονόματι «Άλλος άνθρωπος».