Υλικά

  • Για τα κοτόπουλα πανέ
  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 2 αυγά
  • 1 πακέτο φρυγανιά τριμμένη
  • Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 600 γραμμάρια ντομάτα
  • 1/3 ματσάκι άνηθο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • πολύ λίγο βασιλικό
  • 50 γραμμάρια ελιά τριμμένη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • παρμεζάνα

Εκτέλεση Για τη σάλτσα ντομάτας Αποφλοιώνουμε τη ντομάτα και την τρίβουμε. Λιώνουμε επίσης τις ελιές, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας και τα προσθέτουμε μαζί με το σκόρδο στη κρύα σάλτσα μας. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Για τα κοτόπουλα πανέ Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα περνάμε από τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει και έχουμε προσθέσει τη μουστάρδα. Στη συνέχεια, τα περνάμε από το αλεύρι και τέλος τη φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά και κρατάμε στην άκρη. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τη μισή ποσότητα σάλτσα ντομάτας στον πάτο του ταψιού βάζουμε από πάνω τα 4 κοτόπουλα, ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και τελειώνουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις για 35 λεπτά.